Stödpedagog, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi 5 Stödpedagoger till funktionshinderavdelningen inom daglig verksamhet, servicebostad och korttidsverksamhet.

Du ansvarar för att planera, leda, utvärdera samt utveckla det pedagogiska arbetet och de pedagogiska konferenserna i samverkan med enhetschefen. I samverkan med brukare, stödpersonal ansvarar du för att upprätta genomförandeplaner, bemötandestrategier och att uppföljningar av dessa görs. Du kommer också att handleda och stödja personalen i bemötande, metodarbete samt utveckla arbetssätt för brukarmedverkan och brukarinflytande på enheten. Säkerställa att social dokumentation sker enligt gällande lagstiftning och upprätthålla de rutiner som finns kring den sociala dokumentationen samt arbeta med kompetens och utvecklingsfrågor. I tjänsten ingår även samverkan med både externa och interna kontakter såsom anhöriga, god man och kommunsköterska.

Kvalifikationer:

Högskoleutbildning om minst 60 högskolepoäng inom funktionshinderområdet, såsom socialpedagogik, specialpedagogik, fritidspedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Alternativt kvalificerad yrkeshögskoleutbildning (omfattar minst 200 yh-poäng) inom socialt arbete eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Du har god kommunikativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att du har hög social kompetens och handledningsförmåga är också viktig. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga till samverkan samt till att skapa goda relationer och ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet och medbestämmande. Du bör ha ett stort tålamod och klara situationsanpassat arbete samt att skilja på det personliga och professionella i relationen. Du har också förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av att jobba inom funktionshinderområdet är meriterande. Ett krav är erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrat. Du bör tycka om att ta ansvar, vara kreativ, flexibel, trygg, utåtriktad och intresserad av verksamhetsutveckling. Du har ett stort engagemang i arbetet och förmåga att inspirera.

Antal tjänster: 5

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: . Daglig verksamhet: Dagtid Boende och korttids: oregelbunden arbetstid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A694981

Andra uppgifter:

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

Tjänsterna kommer matchas utifrån vår bedömning av lämplighet.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Upplysningar lämnas av:

Marina Larsson
Enhetschef
Telefon: 0520-659801
E-post: marina.larsson@ lillaedet.se

Marcus Lindell
Enhetschef
Telefon: 0520-65
E-post: marcus.lindell@ lillaedet.se

Josefin Ydenius
Enhetschef
Telefon: 0520-65 96 29
E-post: josefin.ydenius@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Bertil Nylén
Vision
Telefon: 0520-422913
E-post: visionilillaedet@ gmail.com

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster