1:e socialsekreterare Funktionshinderenheten

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett stimulerande och meningsfullt arbete på en positiv arbetsplats?
Då kan du vara den 1:e socialsekreterare vi söker.

På funktionshinderenheten arbetar i dagsläget 17 socialsekreterare, en enhetschef, två 1:e socialsekreterare, en planeringsledare och ett administrativt stöd. Vi växer och glädjande är att vi nu ska förstärka vår enhet med ytterligare en 1:e socialsekreterare. Enheten ska delas in specialistområden där varje 1:e socialsekreterare ska ha sitt ansvarsområde. Det kommer även finnas utrymme för andra uppdrag inom tjänsten.

Som 1:e socialsekreterare säkerställer du att socialsekreterargruppen arbetar i enlighet med det politiska uppdraget och det regelverk som gäller, att bemötande av brukare är gott, att dokumentation håller god kvalité samt att bistånd/insatser är kostnadseffektiva. Du ansvarar för att ge metodstöd till socialsekreterarna i det dagliga arbetet, och som nära arbetsledning ta tillvara gruppens kunskaper och erfarenheter. Du verkar för en professionell samverkan både internt och externt. Rollen innebär även att representera Angered i olika sammanhang i staden och att företräda nämnden i förvaltningsrätt och kammarrätt. I nära samarbete med dina kollegor och enhetschef kommer du ha en aktiv roll i enhetens förbättrings- utvecklings och målarbete.

Vi erbjuder dig en stimulerande och ansvarsfull roll med stor möjlighet att påverka samt tillgång till handledning och kompetensutveckling. Du kommer till en spännande stadsdel, där du har möjlighet att utvecklas och utveckla andra.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har bred och lång erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS samt SOL. Har du erfarenhet från arbete i arbetsledande ställning ser vi det som meriterande. Du har god dokumentation och datavana.

För den här tjänsten krävs att du har förmågan att agera strukturerat, pedagogiskt och prestigelöst. Du är professionell i din yrkesroll, handlar i enlighet med fattade beslut och kan genom ditt arbetsengagemang få andra med dig. Du verkar för samverkan, samarbete och framåtanda. Du har en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A711374

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer sker löpande.
Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Susanne Bergqvist, Enhetschef
Telefon: 031-365 13 36
E-post: susanne.bergqvist@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Adisa Karabegovic, Vision
Telefon: 031-365 22 76
E-post: adisa.karabegovic@ angered.goteborg.se

Ulrika Bersell, SSR
Telefon: 031-368 57 51
E-post: ulrika.bersell@ saco.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster