Biståndshandläggare sökes till Västra Göteborg

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha en viktig roll där du medverkar till ett bra liv för våra äldre invånare? Då har du chansen här. Vi behöver nu ytterligare biståndshandläggare till våra områdesgrupper.

Hos oss kommer du till en trivsam arbetsplats belägen nära Frölunda Torg med bra och snabba kommunikationer till såväl olika delar av Göteborg som till Mölndal. Inom stadsdelen finns både storstadsmiljöer, skärgårdsområden och lummiga villaområden vilket gör att du möter en stor variation av befolkning och behov. Vår målgrupp är personer över 65 år.

Som biståndshandläggare bedömer du äldres behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen och du arbetar utifrån en helhetssyn med brukaren i fokus. Enheten består idag av 16 biståndshandläggare som är organiserade i fyra mindre grupper. En grupp vårdplanerar på sjukhus och övriga tre grupper har ansvar för geografiska områden. På enheten finns också en verksamhetsutvecklare och fyra avgiftshandläggare. Som biståndshandläggare har du ett nära stöd av vår förste socialsekreterare.

Här utmanas och utvecklas du i rollen som biståndshandläggare tillsammans med glada, engagerade och kompetenta kollegor. I din roll kommer du att samarbeta med biståndshandläggarna inom din grupp men också med övriga grupper inom enheten. Du kommer även att samverka med andra professioner och verksamheter.

Vi erbjuder en god introduktion som ger förutsättningar för att du ska utvecklas och göra ett bra arbete. Vi har ett stort fokus på att främja en god arbetsmiljö och erbjuder både en strukturerad metodhandledning och extern processhandledning.

Låter det här som en tjänst som skulle passa dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Kvalifikationer:

Tycker du om att arbeta med människor, har ansvarskänsla samt har omsorgstagarens individuella behov i fokus är det här ett uppdrag för dig!

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Ett krav är att du har goda kunskaper om gällande lagstiftning inom området och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du är en person som:
-Uppskattar struktur och planering och att du kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.
-Har god samarbetsförmåga men samtidigt kan arbeta självständigt.
-Gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig av andra.
-Är kommunikativ med god analytisk förmåga och har en vilja att delta i den spännande utveckling av verksamheten som just nu pågår.
-Har erfarenhet av myndighetsutövning och gärna av att arbeta med äldres behov.

Du behöver ha grundläggande datorkunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av Treserva och SAMSA. Vi ser gärna att du har körkort.

Vi gör löpande urval och intervjuer under annonstiden.

Välkommen till oss i Västra Göteborg!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A703248

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Yvonne Hjertonsson
Enhetschef
Telefon: 031-366 14 04

Fackliga företrädare:

Maja Ljutic Loberg
SACO
Telefon: 031-3685753, 0722-339749
E-post: maja.ljutic@ saco.goteborg.se

Ronny Everth
Vision
Telefon: 031-3662691

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster