Förskolechef till Stenungsunds kommun

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 15 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna. I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Kristinedals- och Hasselbackens förskolor är centralt belägna i ett expansivt område. Förskolorna omges av natursköna områden med strand och hav inom promenadavstånd.

Arbetsuppgifter:

Utbildning och undervisning ska utgå ifrån barns och elevers egna förutsättningar och de ska ges möjligheter att lära på olika sätt. Verksamheten vid förskolan ska utformas utifrån tanken ”hela barnet, hela dagen” och präglas av flexibilitet, samnyttjande, tillgänglighet och av en inspirerande pedagogisk miljö. Som förskolechef ska du aktivt engagera och motivera dina medarbetare till att utmana sig själva och varandra i syfte att vidareutveckla verksamheten i ett nära barnperspektiv. Du ska tillsammans med personalen forma verksamheten i enlighet med visionen ”Vi utbildar världsmedborgare!” Vidare ska du utmana personalens tankar om undervisnings- och lärandeprocesserna och initiera diskussioner kring lärmiljön, såväl inne- som utemiljön och hur den påverkar måluppfyllelsen.
Att vara förskolechef i Stenungsunds kommun innebär att du är pedagogisk ledare. Som förskolechef förväntas du skapa goda förutsättningar för barnens kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Du har god kompetens om entreprenörskap och digitalt lärande som förutsättningar för barnens kunskapsutveckling. Genom ett tydligt utvecklingsfokus, kommer du att utveckla och driva pedagogiska frågor, organisera verksamheten, arbeta med uppföljning, utvärdering och kvalitetssäkring med grund i analyser från det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska i dialog med dina medarbetare formulera tydliga mål och arbeta strategiskt med tydligt fokus på framtidsfrågor. Du ansvarar för din enhets ekonomi och inre organisation utifrån tilldelad budget och yttre organisatoriska ramar. Vi kan lova dig ett omväxlande och roligt arbete där du arbetar i ett väl sammansvetsat team av förskolechefer. Vill du arbeta i team med kollegialt lärande? Få stöd från kollegor? Ha bollplank i svåra frågor? Utmanas i ditt pedagogiska ledarskap? Ha kul på jobbet? Då är du välkommen till Stenungsunds kommun!

Kvalifikationer:

Förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, att inspirera och att ha en god pedagogisk insikt är några av dina kvalitéer. Du visar på personlig mognad, stabilitet, och har ett flexibelt förhållningssätt med god samarbetsförmåga. Ditt ledarskap är tydligt med förmåga till att ge förutsättningar för delaktighet. Som chef ska du kunna leda och fördela, prioritera bland arbetsuppgifterna och arbeta målinriktat. Du har en god förmåga att fatta beslut och kan ta ansvar för dessa.

Du har lämplig högskoleutbildning inom verksamhetsområdet. Avslutad statlig rektorsutbildning är meriterande. Du bör ha erfarenhet som ledare i förskola. Du drivs och brinner för skolutvecklingsfrågor, har en hög digital kompetens och är väl förberedd för att leda verksamheten i enlighet med den nationella IT-strategin. Har du erfarenhet av att arbeta i en
mångkulturell och inkluderande lärmiljö ses det som en tillgång. Dina kunskaper om det svenska skolsystemet och styrdokumenten är givetvis självklara och mycket goda. Du har god administrativ och organisatorisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från ledande befattning i politiskt styrd organisation.

Du är van vid att arbeta som en del av ett team och det är en fördel om du har erfarenhet av utvecklingsprocesser. Du ser möjligheter i vardagen och har ett hälsofrämjande synsätt. Du tycker om att vara med och påverka och du kan bidra positivt till vårt utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid. Årsarbetstid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Dock senast 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-02
Referensnummer: A714405

Andra uppgifter:

Intervjuer sker preliminärt 11/10 och 12/10.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Per Andersson Sellén
Verksamhetschef förskola
Telefon: 0303-73 25 10
E-post: per.andersson-sellen@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster