Skolan där vi gör det tillsammans, Kronaskolan i Älvängen

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

I Ale är det alla våra kompetenta lärare och skolledare som utvecklar och förbättrar skolan. Hela kommunen är full av utvecklingslust och skolans kvalitet är det viktigaste området. Vår satsning har höjt elevernas resultat rejält men vi har fortfarande utrymme kvar att växa. När vi nu tar nästa steg vill vi bara ha de rätta pedagogerna. Vi tror att det är dig vi behöver!

I Älvängen finns Kronaskolan, som är en nybyggd 1-6-skola med ca 600 elever. Två grundsärskoleklasser är integrerade bland grundskolans elever. På mellanstadiet arbetar 4-5 lärare tätt tillsammans med ett gemensamt ansvar för tre eller fyra klasser. Du undervisar i dina ämnen och är mentor för elever i samtliga klasser i årskursen. Elever och lärare hittar tillsammans arbetssätt och framgångsfaktorer. Lärarna på Kronaskolan tycker om att utvecklas. Vi har fokus på elevernas lärande och att varje elev ska nå så långt som möjligt bland annat genom lärandematriser. Vi satsar på att tidigt hitta de elever som behöver stöd. Det finns ett välfungerande Elevhälsateam med alla kompetenser. På Kronaskolan finns ett skolbibliotek med en skolbibliotekarie som jobbar heltid. Hon är en god resurs i arbetslagen.
Vår skolrestaurang strävar efter att bli Årets skolkök. Vi är mycket stolta över alla verksamheter i vår fina skola!
Nu jobbar vi för att tillsammans skapa en skola för alla. Vill du vara med i det arbetet?

Arbetsuppgifter:

Du är legitimerad lärare med koll på läraruppdraget och vet att alla åtgärder ska göras utifrån uppdrag och läroplan. Du kommer att undervisa i EN årskurs på mellanstadiet i de ämnen du är behörig i. Du ingår i ett väl fungerande arbetslag med lärare och fritidspedagoger som tillsammans formar hela dagen.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad mellanstadielärare med bred behörighet. Bifoga din lärarlegitimation. Tjänsten kan eventuellt bli en förstelärartjänst.
Du är förtrogen med datorn som lärverktyg eftersom alla våra elever har en egen dator.
I varje klassrum finns en interaktiv tavla.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-14. Vi påbörjar intervjuerna efter hand som ansökningarna kommer in.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-19
Referensnummer: A700425

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Johnsson
Biträdande rektor
Telefon: 0303-330 663
E-post: camilla.johnsson@ale.se

Lena Strand
Rektor 4-6
Mobiltelefon: 0704-320 463
E-post: lena.strand@ale.se

Leona Phillips
Rektor F-3
Mobiltelefon: 0704-320 776
E-post: leona.phillips@ale.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster