Familjehemssekreterare med inriktning kontaktfamiljer och kontaktpersoner

Stöd och resurs familjehemsverksamhet söker en familjehemssekreterare med inriktning kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Idag består vår enhet av 6 socionomer/familjehemssekreterare som arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Vi sitter samlokaliserade med andra enheter på myndighetsavdelningen vilket underlättar intern samverkan och samsyn.

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi ser över och utvecklar arbetsmetoder, rutiner och intern/extern samverkan med syfte att utveckla familjehemsarbetet i egen regi.

Vi är ett glatt och innovativt gäng som hoppas att du som ser denna annons vill vara med och både förvalta en god verksamhet och samtidigt bidra med kreativa och utvecklande erfarenheter och tankar. Vill du bli en del av i vårt gäng, verksamhet och ambition avvakta inte för länge med att skicka in din ansökan!

Arbetsuppgifter:

Arbetet som familjehemssekreterare innebär att du huvudsakligen rekryterar och utreder kontaktfamiljer och kontaktpersoner, utbildar och ger stöd och handledning till familjehemmen samt deltar i enhetens utvecklingsarbete.

Tjänsten är i första hand inriktad mot kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Som familjehemssekreterare ansvarar du också för att ta beslut om arvode och ersättningar samt upprättar ekonomiska avtal om detta. Vi har infört administrativt stöd i arvoderingsprocessen som innebär att verkställighet av ersättningar och praktisk hantering sköts av administrativ personal.

Som person förenar du självklart ett strukturerat, professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt med humor, flexibilitet och initiativförmåga.

Kvalifikationer:

Det är ett krav att du har socionomexamen. Det är önskvärt att du har erfarenhet av familjehemsarbete. Du behöver vara ansvarsfull, flexibel och ha lätt för att samarbeta samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet är delvis självständigt vilket förutsätter att du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete samt ta egna initiativ.

Resor inom tjänsten ingår, varför B-körkort är ett krav. Erfarenhet av verksamhetssystem treserva är meriterande.

Kommunen har BBIC-licens varför vi gärna ser att du har erfarenhet av BBIC samt utbildning i Kälvestens intervjumetodik.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Urvalsarbete och intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Antal tjänster: 1. Snarast eller enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A702800

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt
2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare.

Kommunens eftersträvar att medarbetare ska en an arbetsmiljö främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård, personalstöd och semesterväxling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna-Carin Tonnvik
Enhetschef
Telefon: 0302-52 24 48
E-post: anna-carin.tonnvik@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Jenny Hammarstedt
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 14 49
E-post: jenny.hammarstedt@ lerum.se

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-52 11 95
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster