Enhetschefer på miljöförvaltningen

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Miljöförvaltningen arbetar med tillsyn och prövning enligt miljöbalken och livsmedelslagarna. Vi arbetar också med förebyggande och strategiskt miljöarbete. Förvaltningen arbetar på uppdrag av miljönämnden som är en fristående kommunal nämnd. På förvaltningen arbetar idag 23 personer och arbetet leds av en förvaltningschef.

Miljöförvaltningens målbild är att vi ska vara professionella, innovativa, lyhörda, engagerade och skapa nytta för de vi är till för. I vårt engagemang vill vi skapa en arbetsplats där vi bidrar till varandras arbetsglädje och en bra arbetsmiljö. Vi vill ha samarbete inom och mellan de enheter och grupper som finns på förvaltningen men också mot andra förvaltningar och bolag inom staden.

Arbetsuppgifter:

Miljöförvaltningen kommer att införa ett nytt chefsled och söker därför två enhetschefer som är direkt underställda förvaltningschefen. En av enheterna har arbetsområde med inriktning mot miljöskydd och den andra enheten inriktning mot hälsoskydd och livsmedelskontroll. I din ansökan anger du vilken av enheterna du är intresserad av.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och leder en enhet med 7-10 medarbetare, där du har ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

I tjänsten ingår även att arbeta som miljö- eller livsmedelsinspektör.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill leda verksamheten mot uppställda mål. Som chef har du mod och förmåga att prioritera och ta beslut.

Vi vill att du arbetar strukturerat med kommunikation för en effektivare verksamhet och har förmåga att kommunicera tydligt, främja en öppen dialog och ge feedback till andra.

Du agerar på ett tryggt och prestigelöst sätt och har tillit och förtroende för dina medarbetare. Du är lyhörd mot din omgivning och är en god lyssnare.

För att klara uppdraget behöver du ha högskoleexamen med inriktning mot naturvetenskap samt påbyggnad med miljö och hälsoskydd eller livsmedelskontroll eller liknande. Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat som miljöinspektör eller livsmedelsinspektör

Vi ser att du genom ditt intresse för personalfrågor, skapar förutsättningar för gruppens och medarbetares utveckling, delaktighet, arbetsglädje och trivsel. Vi ser det som positivt med erfarenhet av tidigare chefsuppdrag.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-31
Referensnummer: A721799

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Per Kaarle
Miljöchef
Mobiltelefon: 0704-67 72 50
Telefon: 031-315 17 01
E-post: per.kaarle@molndal.se

Fackliga företrädare:

Elisabet Rex
Naturvetarna
Telefon: 031-315 17 14
E-post: elisabet.rex@molndal.se

Marita Gustafsson
Vision
Telefon: 031-315 17 16
E-post: marita.gustafsson@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster