Stödassistent till Frejas dagliga verksamhet

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Till Frejas dagliga verksamhet behöver vi nu en ny stödassistent! Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med kollegor och brukare för att driva verksamheten framåt. Är du redo för ett utmanande och utvecklande uppdrag? Har du ett brinnande intresse för målgruppen? Då kan du vara den kollega vi söker.

Frejas dagliga verksamhet är till för vuxna personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och beteendeproblematik. Verksamheten är belägen inne på Högsbo sjukhusområde. Som stödassistent hos oss arbetar du mycket med strukturer, rutiner och förutsägbarhet. Arbetet är organiserat för en stödassistent på en brukare.

Dina arbetsuppgifter består av att med ett pedagogiskt och stödjande förhållningssätt utföra aktiviteter som våra brukare har på sitt individuella schema. Det arbetet innebär också att utvärdera aktiviteterna och vara delaktig i utformningen av dem, för de brukare som har behov av förändring. Du är aktiv och engagerad i diskussioner kring hur Freja kan växa och utvecklas. Du arbetar med lågaffektivt bemötande i allt du gör och har ett hälsofrämjande perspektiv. Hos oss står deltagarnas individuella behov och intressen i fokus!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har utbildning inom funktionsnedsättning och dess effekter för individen. Erfarenhet av och teoretiska kunskaper om neuropsykiatri är ett krav för tjänsten. Du bör ha arbetat med personer som har en beteendeproblematik på grund av sin funktionsnedsättning.

För att lyckas i uppdraget har du erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt bemötande, vet vad det innebär och varför vi använder oss av det. Du gillar att arbeta strukturerat, rutinmässigt och förutsägbart. Du har en problemlösande förmåga och är positiv till utvecklingsarbete. Social dokumentation är något du arbetat med tidigare och du har förmåga att dokumentera på ett rättssäkert sätt enligt Socialstyrelsen rekommendationer. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av AKK (Alternativa och Kompletterande Kommunikation). Körkort är meriterande.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-20
Referensnummer: A701511

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Lisbeth Hundal
Enhetschef
Mobiltelefon: 0722557845
Telefon: 031-366 30 36

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster