Förskolechef

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Skolförvaltningen söker nu en ny förskolechef som vill vara med och bidra till Bästa möjliga Mölndal!

Arbetsuppgifter:

Som pedagogisk ledare och chef för förskollärare och barnskötare i förskolan har du som förskolechef det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med målen i läroplanen och uppdraget i dess helhet. Detta innebär att i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten ha lärandet i fokus och förmåga att etablera och utveckla relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Som förskolechef i Mölndals stad har du personal- och ekonomiansvar samt ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet på aktuell förskola men också ett ansvar för helheten.

Du kommer att ingå i ett team av förskolechefer som leds av en verksamhetschef. Tillsammans har ni gemensamt ansvara för utveckling av förskolorna i aktuellt område samt ansvar för att utveckla 1-16 perspektivet i samverkan med områdets rektorer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskoleutbildad med pedagogisk inriktning samt har erfarenhet från pedagogiskt arbete inom förskolan. Arbetet kräver att du är en tydlig ledare med ett coachande förhållningssätt som kan entusiasmera, skapa relationer och arbetsglädje. Du är ansvarstagande samt har ett intresse för utvecklingsarbete med fokus på mål, resultat och kvalité. Du skall leda en verksamhet där kvalitén kännetecknas av att den byggs på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Vi ser att du har erfarenhet från verksamhets-, personal-, och ekonomiarbete. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vidare så kan du även tillämpa lagar och förordningar, utifrån din specifika roll, men också utifrån de villkor som gäller all kommunal/offentlig verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt. Urvalsarbete kommer att ske löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-18
Referensnummer: A706065

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Johan Berntsson
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 031-3152010
E-post: johan.berntsson@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Lärarförbundet
Telefon: 031-270909
E-post: lararforbundet@molndal.se

Ulrika Gustafsson
Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 031-3171131
E-post: ulrika.gustafsson@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster