Förskollärare med specialpedagogisk kompetens till Flygvädersgatan

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Sök till Flygvädersgatans förskola där medarbetare har hög pedagogisk kompetens! Vi arbetar utifrån styrdokument och kvalitetsarbetet har en tydlig struktur med reflektionsprotokoll som underlag. Barnen har sin egen loggbok på Hjärntorget.
Förskolan arbetar med tema och barns förändrade kunnande. Vi är inspirerade av Reggio Emilias bild- och skapande arbete.

Pedagogerna är i kontinuerlig kompetensutveckling och vi har ständiga diskussioner om barnsyn, kunskapssyn, dokumentation och miljö. Det långsiktiga arbetet har skapat en god lärandemiljö för både barn och pedagoger.

Vi är delaktiga i uppdraget från Göteborgs Stad, Staden där vi läser för våra barn. Vi arbetar med medveten litteraturläsning för och med barn i samverkan med föräldrar och modersmålspedagoger. Resultatet av arbetet visar att barnen är mycket intresserade av bokläsning och har utvecklat sitt språk.

Förskolechefen leder en pedagogisk ledningsgrupp och en språkgrupp. En pedagog per avdelning från två förskolor arbetar med olika pedagogiska och utvecklingsfrågor kontinuerligt. Du skall i samverkan med arbetslagets och förskolans övriga pedagoger arbeta som stöd för enskilt barn på en avdelning med 22 barn i åldern 3-5 år. Du får stöd i ditt arbete av specialpedagog, psykolog och talpedagog. Du får en god introduktion och mentor. Vi är förskolans som arbetar utifrån barn och föräldrars behov och önskemål med ständiga för bättringar.

Kvalifikationer:

Tjänsten kräver att du har förskollärarexamen eller lärarexamen tidigare år. Det är meriterande om du har specialpedagogisk utbildning. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda IT-kunskaper.

Du har ett professionellt förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor. Du är nyfiken, lyssnande, flexibel och kreativ. Du har fokus på barnen utifrån deras behov och perspektiv. Du vill utvecklas som pedagog och deltar aktivt i förskolans lärgrupper och utvecklingsarbete.

Vill du ha utmaningar och arbeta på en förskola med god arbetsmiljö då har du kommit rätt!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: 515/17

Andra uppgifter:

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.
Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bla friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om
kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anne-Lie Sand
Förskolechef
Mobiltelefon: 0707-801070
Telefon: 031-366 61 69
E-post: anne-lie.sand@ vastrahisingen.goteborg.se

Rosa Palmiera
Förskollärare
Telefon: 072 5264677

Fackliga företrädare:

Anders Wilhelmsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster