Barnsekreterare för ensamkommande barn, Barn- och ungdomsenheten, IFO

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter:

Vi söker en barnsekreterare främst riktad mot ensamkommande barn och ungdomar. Då antalet nya ensamkommande barn och ungdomar har minskat, består arbetet främst av uppföljning av pågående placeringar. Tjänsten kan utifrån verksamhetens behov komma att ändras till att omfatta uppföljning av övriga placerade barn.
Barnsekreterare tillhör enheten Barn och unga, Familjerätt och placering. Enheten består av familjehemssekreterare, barnsekreterare, familjerättssekreterare samt socialsekreterare för ensamkommande barn och leds av två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. På enheten finns en väldigt uppskattad socialadministratör, som bistår handläggare med administrativa uppgifter såsom exempelvis att lägga in beslut från utskott, registerkontroller, utbetalningar för arvoden och ersättningar mm.
Som barnsekreterare för ensamkommande barn ansvarar du för uppföljning av barn och ungdomar placerade i familjehem och på institution.
Du träffar barnen, familjehemmen/personal och de biologiska föräldrarna/ God Man regelbundet. Du följer upp placeringarna utifrån gällande lagstiftning och planerar fortsatta insatser utifrån barnets behov. Vid behov görs utredningar utifrån förändrade omständigheter.
Dina kollegor består av en trygg, erfaren och kompetent grupp med hög trivsel och en god sammanhållning.
Som nyanställd hos oss, får du en individuellt anpassad introduktion. Du erhåller processhandledning och regelbunden utbildning.
Allt arbete på enheten sker utifrån BBIC och vi arbetar i datasystemet Treserva.

Kvalifikationer:

Du som söker är utbildad socionom samt kunnig i rådande lagstiftning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning och av socialt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Önskvärt är även om du har utbildning i samt erfarenhet av att samtala med barn.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Du har god förmåga att möta barn och ungdomar och förmåga att sätta barnet i centrum. Som person är du ansvarsfull och flexibel i ditt arbete. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Då tjänsten innefattar en del dokumentation behöver du vara duktig på att formulera dig i tal och skrift.

Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga att ta eget ansvar. Som person behöver du vara stabil och trygg i din yrkesroll och ha ett positivt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I arbetet ingår en del resor och B-körkort är därför ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Referensnummer: A706306

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Berglund
Enhetschef Barn och ungdomsenheten
E-post: Charlotta.berglund@ale.se

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster