Kommunikatör för ”Fast Track” till projektet Uppväxlat Fast Track

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Göteborgs stad tillsammans med Business Region Göteborg AB, Arbetsförmedlingen i Göteborg, Göteborgs Universitet och Drivhuset i Göteborg har lämnat in en ansökan med syfte att öka nyföretagarnivån samt minska antalet företagskonkurser för gruppen nyanlända med fokus på de som omfattas av etableringsuppdraget.

Tjänsten ingår i ett integrerat projektteam där du förväntas arbeta som ett team med övriga i gruppen för att nå maximal nytta och effekt. Resor inom Västra Götaland kan förekomma såväl som arbetstid på enstaka kvällar och helger.

Tjänsten som kommunikatör är på 50 %. Projektet Uppväxlat Fast Track som kommunikatörsrollen skall stödja handlar om att, genom ett tidigare uppstartat och testat arbetssätt (Fast Track), stötta befintliga nyanlända företagare med utvecklingspotential och att stötta blivande nyanlända företagare.

Du tillsammans med kollegor och en huvudprojektledare och i samarbete med projektet One Stop Future Shop utvecklar och tillhandahåller specialiserad starta-företagsrådgivning med flera språk och kulturkompetens. I samverkan med andra aktörer och projekt i staden testar vi nya idéer och arbetssätt för både blivande och befintliga företagare. Din roll i projektet blir att på olika sätt och via olika kanaler arbeta med att kommunicera projektets erbjudanden mot olika målgrupper, men också projektets resultat och effekter till övriga intressenter. I det arbetet ingår det att strategiskt arbeta fram en plan för jobbet men också att hands-on se till att det blir genomfört.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs att du har högskoleexamen inom journalistik eller kommunikation.

Vi vill att du har erfarenhet av att planera och genomföra events, samt vet hur man analyserar målgruppsbehov och väljer strategier för olika kommunikationskanaler.

Då tjänsten innebär att du kommer träffa många människor tror vi att du kommer att trivas och göra ett bra arbete om du är laginriktad och gärna talar inför grupper. Du är drivande, nyfiken och analytisk i ditt arbete.

Tjänsten ställer höga krav på självständighet, då du kommer initiera, planera, driva och fullfölja processer. Du kan kommunicera målgruppsanpassat och skriver lättläst och korrekt. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med layout, bildbearbetning och film så ses det som meriterande. Dessutom är det också meriterande om du kan använda språken arabiska, somaliska, persiska eller mandarin/kantonesiska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse dock senast 1 oktober 2017.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: 375/17

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag, så välkommen att söka till oss redan idag!

Tillsättning av tjänsten förutsätts att projektansökan beviljas av Tillväxtverket.

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bla friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Daniela Ölmunger
Utvecklingsledare
Telefon: 031-366 60 19
E-post: daniela.olmunger@ vastrahisingen.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Annika Hansson
Vision
Telefon: 0767-879365
E-post: annika.hansson@ vastrahisingen.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster