Stödpedagog till Stöd till arbete

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Under ett år möter Individ- och familjeomsorgen (IFO) många av Stenungsunds kommuninvånare. Det kan handla om stöd för föräldrar, barn och unga eller människors behov av tillfälligt ekonomiskt stöd. Andra gånger handlar det om stödinsatser för att komma ur ett missbruk eller att leva med en psykisk sjukdom. Funktionshindrade personer och deras familjer kan även erbjudas olika stödinsatser.

Avdelning funktionshinder består av verksamheter som regleras av LSS-lagen; gruppbostäder/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende, personlig assistans och olika avlastningsformer för funktionshindrade, men också av verkställighet av SoL- insatser inom socialpsykiatrin som boendestöd, boende och daglig sysselsättning.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en stödpedagog till verksamheten Stöd till arbete inom daglig verksamhet i Stenungsund!

Verksamheten Stöd till arbete behöver expandera och bli tre stödpedagoger istället för två. Verksamheten riktar sig till personer, med beslut om daglig verksamhet enligt LSS, som av olika anledningar står utanför ordinarie arbetsmarknad. Syftet med verksamheten är att de deltagare som vill och bedöms kunna närma sig ordinarie arbetsmarknad får stöd i detta.
I verksamheten träffar man sin stöd-till-arbete handledare för att prata om kommande och/eller pågående praktikplatser. Man kan delta i samtalsgrupper och delta i olika kurser kring arbete och vardagsliv.

Vi söker dig som aktivt kan bidra till en positiv utveckling av verksamheten och följa framtagna mål, planer, och rutiner. Du är van att använda dig av evidensbaserade metoder i ditt dagliga arbete.

I uppdraget ingår bland annat att i det dagliga arbetet verka för verksamhetsutveckling och metodutveckling. Du kommer också att inneha ett dokumentationsansvar.

Låter det här som en tjänst som skulle passa dig?
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer:

Du som söker har relevant utbildning till Stödpedagog KY, YH eller högskoleutbildning med inriktning mot Daglig Verksamhet eller annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig. Arbetet som stödpedagog i stöd-till-arbete kräver att du är innovativ, kreativ, flexibel, har ledaregenskaper och är lyhörd. Du tycker om att arbeta i självständigt, men kan likväl arbeta i grupp. Du sätter ett högt värde i att ha ett gott bemötande och i att deltagarens behov är i fokus. Du har ett stort engagemang, ansvarskänsla och det är naturligt för dig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till arbetskamrater.
För dig är det en självklarhet att vidareutvecklas inom ditt yrke och du tycker att det är roligt med kompetensutveckling.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi vill att du som söker har god erfarenhet och kunskap i att upprätta genomförandeplaner, övrig social dokumentation samt driva ett pedagogiskt arbete tillsammans med verksamhetens pedagog.
Om du tidigare har arbetat inom funktionshinder och daglig verksamhet är det meriterande.
Kunskap inom kognitivt stöd och arbetsmetoder för personer med kognitiva funktionsnedsättningar samt erfarenheter av att arbeta utifrån metoden Supported Employment är en merit.
Omfattning: Deltid. 70%
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast
kompensation: Månadslön efter överenskommelse
Löneförmåner: Friskvårdsbidrag

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-06
Referensnummer: A714015

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen, men bestämt, kontakt med försäljare av rekryteringstjänster, i denna annonsering.

Upplysningar lämnas av:

Kaisa Andersson
Enhetschef
Telefon: 0303-73 25 44

Facklig företrädare nås via kommunens växel 0303-73 00 00

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster