Socialsekreterare Funktionstöd

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.


Arbetsuppgifter:

Vill du göra skillnad och bli vår nya kollega?

Vi är det lagomstora socialkontoret med korta beslutsvägar som satsar på att skapa goda förutsättningar för våra socialsekreterare. Välkommen att söka Funktionsstöds- och familjerättsenheten, som består av 12 medarbetare varav 8 st jobbar inom Funktionsstöd.

Vi erbjuder ett utmanande, meningsfullt och omväxlande arbete. Som socialsekreterare inom Funktionsstödsenheten jobbar du med att informera, utreda, fatta beslut och följa upp insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) för individer med någon form av funktionsnedsättning samt enligt socialtjänstlagen (SoL).

Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv för den enskilde kommuninvånaren och samarbete sker med den enskildes nätverk, t ex anhöriga, utförare av insatser, förvaltningar inom Alingsås kommun eller andra myndigheter och organisationer. I arbetet ingår att ha mycket kontakter. Ditt uppdrag är att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättning att leva som andra, så långt det är möjligt.

Vi erbjuder dig stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter, extern handledning, en trivsam och god arbetsmiljö samt möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer:

För att lyckas med uppdraget ska du - förutom att ha en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig - ha ett bra bemötande och en god samarbetsförmåga.

Vi förväntar oss att du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Vi möter människor med respekt, lyhördhet och engagemang och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och vilja och förmåga att hitta kreativa lösningar.

Det är viktigt att du har en god språklig förmåga att uttrycka dig på svenska då skriftliga utredningar och samtal är de främsta metoderna i arbetet.

Du är ansvarsfull, kan arbeta självständigt, är noggrann och har ett flexibelt förhållningssätt.

Du kan kommunicera tydligt och enkelt både i tal och skrift. Du behöver också ha förmåga att prioritera vad som behöver göras - på kort och lång sikt.

För arbetet behöver du ha kunskap om målgruppen och erfarenhet av myndighetsutövning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer göras löpande.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Referensnummer: A697821

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Tanja Mattsson
Avdelningschef Avdelningen för funktionsstöd
Telefon: 0322-61 65 65
E-post: tanja.mattsson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster