Skoladministratör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Ekenässkolan ligger i Ödsmål som är ett samhälle 5 km norr om Stenungsunds centrum, med närhet till både skog och hav. Skolan är en F-6 skola med 315 elever, en charmig blandning av nytt och gammalt, delar av skolan har anor från tidigt 1900-tal, huvuddelen är från 50-talet, men är både tillbygd och nyrenoverad under de senaste åren.
Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barnet/eleven där skola och fritids vävs samman för att ge bästa förutsättningar både för en god kunskapsutveckling och god social utveckling.

Skolan är organiserad i 5 arbetslag där pedagogerna möter eleverna hela dagen. För oss som arbetar i skolan är det viktigt att skapa en god lärmiljö där varje barn utvecklas så långt som möjligt efter sin förmåga. Vi är i uppstarten av ett värdegrundsarbete som bygger på ordet HEART - Hänsyn, Empati, Ansvar, Respekt och Trygghet, där styrda rastaktiviteter är en del av vårt främjande arbete. Skolan har också en rad med traditioner, tex Talangjakten, Julpromenad och Ekenäskvällen för att stärka och upprätthålla den så viktiga VI-känslan.

Arbetsuppgifter:

Som skoladministratör inom grundskolan har du många varierande arbetsuppgifter. Huvuduppdraget är att bistå rektor med både kvalificerade och enklare administrativa arbetsuppgifter. Du är i många fall skolans ansikte utåt och ses som ”spindeln i nätet” på skolan.

I uppdraget ingår bland annat:
-Elevadministrativt arbete, såsom elevregistrering, frånvarorapportering, betygshantering etc.
-Personaladministrativt arbete, såsom kontrollera och rapportera in underlag till löneavdelningen, frånvarorapportering, skapa underlag för anställningsbeslut, vikarieanskaffning etc.
-Ekonomiadministrativt arbete, såsom ta ut och uppdatera ekonomiska underlag, fakturahantering, beställningar etc.
-Övrigt administrativt stöd till rektor såsom uttag av statistik, skoldokumentation, arkivering, diarieföring, administration av scheman och diverse utskick.
-Dagliga kontakter med medarbetare på skolan, vårdnadshavare och elever och dessutom ingår du i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa stödprocesserna inom Sektorn.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som i första hand har eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper.
En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt elevers skolgång i det elevadministrativa programmet Procapita. Det är därför meriterande om du har yrkeserfarenhet av skoladministration och arbete i liknande system.
Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet av lönesystemet Personec.
Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket kontakt med elever och personal på skolan men även med personal inom våra verksamheter och allmänhet. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många människor.
Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 80 %
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A734441

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Karin Wrangsten
Rektor
Telefon: 0303-732667
E-post: karin.wrangsten@ stenungsund.se

Marcus Larsson
Chef Administration och utveckling
Telefon: 0303-730070
E-post: marcus.larsson@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare
Nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster