Familjehemssekreterare, Barn- och ungdomsenheten, IFO

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Det tar ca 15 min med pendeltåg från Göteborg till socialkontoret som är beläget nära Ale torg, i Nödinge.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu två familjehemssekreterare till enheten Barn och Unga, Familjerätt och placering.

Enheten består av familjehemssekreterare, barnsekreterare, familjerättssekreterare samt socialsekreterare för ensamkommande barn och av två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. På enheten finns också en väldigt uppskattad socialadministratör, som bistår handläggare med administrativa uppgifter såsom exempelvis att lägga in beslut från utskott, registerkontroller, utbetalningar för arvoden och ersättningar mm.

Som familjehemssekreterare har du ett viktigt jobb med att ge bästa möjliga förutsättningar för våra barn som är placerade i familjehem genom att matcha barnets behov med ett lämpligt familjehem och ge familjehemmet stöd i sitt uppdrag. Dina arbetsuppgifter innebär att rekrytera, utreda, utbilda och handledleda jour-och familjehem, och kontaktfamiljer. Arbetet innebär ett nära samarbete med barnsekreterarna och med utredande socialsekreterare. Arbetet är varierande och utmanande. Resor ingår i arbetet och viss kvällstid kan förekomma beroende på avstånd.

Dina kollegor består av en trygg, erfaren och kompetent grupp med hög trivsel och en god sammanhållning.

Som nyanställd hos oss, får du en individuellt anpassad introduktion. Du erhåller också processhandledning och regelbunden utbildning.
Allt arbete på enheten sker utifrån BBIC och vi arbetar i datasystemet Treserva.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom och gärna har tidigare erfarenhet från familjehemsvård eller myndighetsutövning barn och unga.
Vi söker dig som är trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att vara lyhörd och inkännande och har god samarbetsförmåga. Arbetet är självständigt men du måste också ha förmåga att arbeta i team då det är ett nära samarbete med dina närmaste kollegor och andra samarbetspartners. Du har goda kunskaper inom relevant lagstiftning och av BBiC och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Som person är du positiv, engagerad, och nyfiken på att utveckla verksamheten så att vi kan få en ännu bättre familjehemsvård.
B-körkort krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Referensnummer: A705332

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Sebastian Wolff
Tf Enhetschef
E-post: Sebastian.wolff@ale.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster