Socialsekreterare till barn och familj

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 700 invånare.


Arbetsuppgifter:

I skärgårdskommunen finns goda förutsättningar att bedriva offensivt socialt arbete. Vi strävar efter att använda människors egna resurser och nätverk. Individ- och familjeomsorgen är integrerad med funktionshinder.

Vi söker en socialsekreterare till barn- och familjegruppen. Du utreder familjers biståndsbehov/skydd utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer, samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Du kommer att samarbeta med andra aktörer utifrån uppdraget, samt i förekommande fall företräda nämnden vid domstolsförhandlingar. I detta kommer du självklart att erbjudas både metod- och processhandledning tillsammans med dina arbetskamrater. I jobbet ingår också andra goda möjligheter till kompetensutveckling.
Vår styrka ligger dessutom i den lilla kommunens fördelar med närhet och goda förutsättningar för samarbete. Vi utvecklar metoder för hemmaplanslösningar

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom med erfarenhet från socialkontor och myndighets-utövning. Meriterande är BBIC utbildning och /eller annan vidareutbildning inom barn och unga. Förmåga att arbeta självständigt och se möjligheter istället för hinder är viktiga egenskaper liksom humor, tålamod, flexibilitet och en positiv livssyn. Du har en social kompetens och är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet krävs.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-14. Efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-18
Referensnummer: A700510

Andra uppgifter:

Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Anja Hildorsson
Verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-97 88 62

Fackliga företrädare:

Nås via kommunens växel
Telefon: 031-97 62 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster