Stödpedagoger/ stödassistenter Pärlans korttidsboende

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Under ett år möter Individ- och familjeomsorgen (IFO) många av Stenungsunds kommuninvånare. Det kan handla om stöd för föräldrar, barn och unga eller människors behov av tillfälligt ekonomiskt stöd. Andra gånger handlar det om stödinsatser för att komma ur ett missbruk eller att leva med en psykisk sjukdom. Funktionsnedsatta personer och deras familjer kan även erbjudas olika stödinsatser.

Avdelning funktionshinder består av verksamheter som regleras av LSS-lagen; gruppbostäder/servicebostäder, daglig verksamhet, korttidsboende, personlig assistans och olika avlastningsformer för funktionsnedsatta, men också av verkställighet av SoL- insatser inom socialpsykiatrin som boendestöd, boende och daglig sysselsättning.

Arbetsuppgifter:

Till en av våra enheter, Pärlan, söker vi fyra Stödpedagoger/stödassistenter för att utveckla och bilda ett litet team runt ett barn med omfattande funktionsnedsättningar. I arbetet är det viktigt att kunna vara en stabil vuxen med förmåga att ge närhet, trygghet och stöd. Du kommer vara en viktig person i barnets utveckling.

Vårt synsätt i arbetet präglas av vår tro att alla människor har en egen förmåga och vilja att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Därför skall vårt stöd och våra insatser utformas och anpassas individuellt och formuleras i en genomförandeplan som blir personens egen plan. Arbetsuppgifter innebär bland annat: - att vara en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål - att ha en god etik och värdigt bemötande - att ge stöd utifrån individuella behov - att delta och ta ansvar för verksamhetens utvecklingsarbete - att dokumentera enligt gällande lagstiftningar.

Kvalifikationer:

Som stödpedagog behöver du ha eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionshinder om minst 200 YH-poäng, eller högskolekurser socialt arbete/boendepedagog/aktiveringspedagog/pedagogisk vägledare inom funktionshinder, 60p. Som Stödassistent behöver du ha omvårdnadsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet.

Du skall ha kunskap, intresse och förståelse för barn med omfattande funktionsnedsättning. Vi söker dig som är trygg, stabil, och flexibel som person, med förmåga att se möjligheter och förutsättningar i olika typer av sammanhang. God samarbetsförmåga är nödvändigt samt förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov.

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av liknande arbete är ett krav. Meriterande är god dokumentationsförmåga, kunskap i alternativ kommunikation och erfarenhet av personer med utmanande beteendevariationer.
Omfattning: Deltid. 75% - 85%
Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: . Arbetstid dag/kväll/helg.
Tillträde: Tillträde under januari 2018.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-11
Referensnummer: A737403

Andra uppgifter:

Intervjuer och urval sker löpande, så ansök redan idag.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med försäljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Karolina Savik
Enhetschef
Telefon: 0303-73 00 41
E-post: karolina.savik@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0303 - 73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster