Stenungsund söker Psykolog till Skolfam

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Stenungsunds kommun söker en psykolog som kommer att jobba i skolfam. Tjänsten är centralt placerad på Barn- och elevhälsan, som är en stödfunktion till kommunens skolor och förskolor.


Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som brinner för samverkan kring utsatta barns skolsituation !
Skolfam är en nationell modell som syftar till att skapa bättre framtidsutsikter och stärka skolresultat i grundskolan för familjehemsplacerade barn . Skolfam bygger på principen att samverka för att förebygga misslyckande i skolan.

Som Skolfam-psykolog ingår du i ett Skolfam-team tillsammans med en specialpedagog och familjehemmens socialsekreterare. Teamets uppdrag är att tillsammans göra en individuell kartläggning av barnets förutsättningar att klara skolan samt ta fram förslag på åtgärder för att ge barnet optimala förutsättningar att nå kunskapsmålen. Skolfam-teamet följer barnets utveckling i skolan över tid och initierar de insatser som behövs. Som skolfam-psykolog bidrar du med psykologisk kompetens om barns utveckling, lärande och behov.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga, samtidigt som du har ett eget "driv" och kan arbeta självständigt. Du ser vinst i att arbeta i team och kan tillföra psykologisk kunskap och erfarenhet genom konsulation och handledning. Du har förmåga att skapa positiva möten med både barn och vuxna.

Stresstålighet, flexibilitet, organisatorisk förmåga, förutseende, lyhördhet, mod och ödmjukhet är förmågor som du också bör ha .

Du är leg.psykolog med erfarenhet av att arbeta med barn, gärna i skolans värld. Du har god kännedom om psykologiska testinstrument och erfarenhet av att möta barn i testsituationer. Ditt förhållningsätt ska vara inriktat på att söka styrkor och resurser och betona individens möjligheter till utveckling i såväl skolarbete som beteende och samspel. Förmåga att tänka kring forskningsresultat/utvärdering är ett plus.

Körkort erfordras. Arbetet medför resor till skolor och familjehem i andra kommuner.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-28
Referensnummer: A699538

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Anna Sandell , Leg Psykolog
Enhetschef Barn och Elevhälsa
Telefon: 0303-73 25 55
E-post: anna.sandell@ stenungsund.se

David Kroner
Psykolog
Telefon: 0304-601567

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster