Museitekniker

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Mölndals stadsmuseum är ett lokalt museum som ligger i kulturmiljöområdet Mölndals kvarnby. Museet har ca 40.000 besökare årligen och har gott renommé såväl nationellt som internationellt. Verksamheten kännetecknas av stor öppenhet och tillgänglighet till föremålen. Människors minnen, erfarenheter och relationer till tingen och historien är bärande inslag i våra utställningar och övrig publik verksamhet. Våra utställningar görs in-house med visst externt stöd. Mölndals stadsmuseum ingår i avdelningen Museum, konst och kultur som är en av fem avdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en ny museitekniker med intresse för kultur och känsla för detaljer. Du kommer att ansvara för fysisk produktion av museets utställningar i nära samarbete med projektledare, formgivare och andra berörda.

Arbetsmoment som ingår är byggplanering, materialinköp, snickeri, montering, AV-teknik och ljussättning samt underhåll av fasta och tillfälliga utställningar. I denna roll medverkar du till hållbara tekniska lösningar och bidrar till att skapa en tillgänglig och attraktiv miljö för våra besökare. I museiteknikerns uppdrag ingår också ansvaret för den dagliga driften och underhållet av verksamhetens olika lokaler samt för löpande säkerhetsarbete. Du sköter kontakter med fastighetsägaren och olika leverantörer. Museiteknikern ingår också i museets värdskap där du möter publiken, samt medverkar i avdelningens övriga kulturprojekt och evenemang. Arbetstiden är i huvudsak dagtid, men viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har hantverksteknisk utbildning eller motsvarande kompetens. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av tekniskt arbete från museer eller från liknande konstnärlig verksamhet. Du behärskar utställningsproduktion med fokus på byggplanering, snickeri och AV-teknik, och har gärna kunskaper om ljussättning. Du bör också ha arbetet med löpande tekniskt service- och underhållsarbete och ha god datorvana.

Erfarenheter av systematiskt säkerhets- och brandskyddsarbete är önskvärt, men inget krav.
Våra utställningar tas fram i team där många kompetenser och funktioner ska samspela. Detta kräver att du kan kommunicera och samarbeta med många aktörer internt och externt.

Du har ett professionellt förhållningssätt, är prestigelös och bidrar till ett gott arbetsklimat.
Tjänsten har en central roll i avdelningens verksamhet och utgör en viktig servicefunktion med varierande arbetsuppgifter som ställer stora krav på eget ansvar, gott ordningssinne, flexibilitet och lösningsfokus.

Körkort B är ett krav. Nätverk inom det museitekniska området är önskvärt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-12-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-19
Referensnummer: A710495

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Cajsa Lagerkvist
Avdelningschef
Mobiltelefon: 0704-677585

Fackliga företrädare:

Christine Caux Gustafsson
SACO
Telefon: 031- 315 16 54

Ilse Glimberg
Vision
Telefon: 031-315 16 87

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster