Skola- Arbetslivsutvecklare

Enheten för elevhälsa och utveckling är en centralt organiserad stödenhet inom Sektor lärande. Enheten består av fyra team: coachteamet, team tal och språk, fältteamet och utvecklingsledarteamet samt andra utvecklingsfunktioner. Som skola -arbetslivsutvecklare får du möjlighet att både arbeta brett och med djup inom olika frågor som berör de flesta verksamhetsformerna inom Lerums Sektor lärande. Du
kommer till en nyfiken, kreativ och lärande miljö där skickliga kollegor både stöttar och utmanar dig i tanke och handling.
Läs mer om oss på vår hemsida: www.eeulerum.com

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som skola-arbetslivsutvecklare är en nyinrättad tjänst där uppdraget är att driva utvecklingen inom området. Du koordinerar arbetet mellan grundskolenheter/arbetslag, näringslivsenheten och arbetsliv i Lerums kommun. Vi vill att omvärlden ser skolan som en betydelsefull tillgång och söker aktiv samverkan med våra skolenheter. Elever i Lerums kommun ska förberedas väl för arbetslivet i en föränderlig värld och motiveras till lärande under sin skoltid genom att omvärlden och kommande arbetsliv är närvarande under hela skoltiden. Detta ger dem en valkompetens och en tydlig bild av vilka möjligheter som väntar och de lämnar skolan med god kompetens, stark självkänsla och framtidstro.

Skolorna i Lerums kommun arbetar med entreprenöriellt lärande, det vill säga att utveckla och stimulera barn och elever att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Skola-arbetslivsfrågorna är en naturlig del i detta lärande och bidrar till att skapa sammanhang.

Det kommer att finnas goda möjligheter för dig att själv påverka innehållet i uppdraget. Att omvärldsbevaka, lära nytt och lära om, ompröva, metodutveckla samt kvalitetssäkra i de olika processer du befinner dig i kommer att utgöra en stor del av ditt arbete. Ett självklart samarbete för dig kommer att vara med de befintliga studie - och yrkesvägledarna inom Sektor lärande i studie - och yrkesvägledningens vida perspektiv.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en flerårig högskoleutbildning inom till exempel samhällsvetenskap eller pedagogik. Du har god kunskap om offentlig verksamhet, skolan samt arbets- och näringslivets förutsättningar. Vi ser gärna att du är van att hålla i och driva kreativa processer. Du har erfarenhet av samverkan mellan skola och omvärld och du är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Som skola-arbetslivsutvecklare är du utåtriktad och har lätt för att knyta och underhålla kontakter. Du skapar engagemang och delaktighet och har förmåga att inspirera och motivera, såväl elever och arbetslag på skolenheter som andra aktörer som är viktiga att få in i skolans verksamhet. Vidare har du en bevisat god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt är van att jobba med informationsspridning på sociala medier och webben.

Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A733491

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Per Röjfors
Chef för elevhälsa och utveckling
Mobiltelefon: 073 660 46 26
Telefon: 0302 52 20 72
E-post: per.rojfors@lerum.se

Fackliga företrädare:

Tommy Carlsson
Lärarförbundet
Telefon: 0702-002977

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster