Teknisk förvaltare

Publiceringsdatum: 2018-01-21

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Stadsfastigheters 120 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,7 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen 1,8 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra hyresgästers behov av väl fungerande lokaler.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad i den enhet som svarar för förvaltningen av kommunens grundskole fastigheter.

Enheten består av 12 medarbetare och vi nu då nuvarande teknisk förvaltare kommer att fokusera på förvaltning av nyproduktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter består i dialog med hyresgäster och myndigheter, att stötta enhetens fastighetsförvaltare i tekniska frågor som rör nyproduktion, drift, underhåll, myndighetskrav och fastighetsförädling. Att planera och driva tekniska projekt inom styr- och regler, ventilation och VS samt genomföra utredningar inom energi och inneklimat.

Stadsfastigheter är en avdelning på serviceförvaltningen med stort fokus på långsiktigt hållbara lösningar som ger låga drift och underhållskostnader, väl fungerande fastigheter och lokaler för våra hyresgäster. Stadsfastigheter arbetar mycket målmedvetet med energieffektiviseringar, driftoptimeringar och gott inomhusklimat. Du ska ha ett intresse och fokus på att följa upp och säkerställa både fastighetsdrift och genomförda projekt och åtgärder i fastigheterna för att säkerställa en långsiktigt hållbar fastighetsdrift.

Arbetet innebär ansvar för hälften av grundskolefastigheterna. Du arbetar enskilt och tillsammans med gruppens andra tekniska förvaltare. För att lyckas i arbetet krävs också ett nära samarbete med fastighetsförvaltarna, entreprenörer och leverantörer. I tjänsten ingår också att delta i övergripande projekt och utredningar samt att samarbeta med tekniska förvaltare i de övriga enheterna.

Du deltar i enhetens underhållsplanering, med särskilt fokus på de tekniska installationerna.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har adekvat högskoleutbildning eller genom erfarenhet plus annan utbildning skaffat motsvarande kompetens inom området.

Din arbetslivserfarenhet och utbildning har gett dig en stabil teoretisk grund att stå på samt en praktisk kompetens att falla tillbaks på. Du har en bred kunskap om fastighetstekniska installationer.

Vid komplexa problem är du den som identifierar frågeställningar och letar lösningar. Dina erfarenheter har gjort dig självgående och dina referenser kan berätta om din höga arbetsmoral, din kvalitetsmedvetenhet samt ditt helhetstänk.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och innehar goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana.

Erfarenhet från projektledning och kunskap inom värme, sanitet och ventilation är meriterande.

Du har förståelse/insikt i att arbetet inom en offentlig och politiskt styrd organisation medför fler aspekten än affärsmässighet. Ditt arbete påverkas bl.a. av politiska beslut och mål, offentlighets- och sekretesslagstiftning och lagen om offentlig upphandling.

Du får stor användning av dina breda kunskaper då du kommer träffa experter och lekmän. Detta förutsätter en ödmjukhet samt god kommunikativ förmåga, egenskaper som också är till stor hjälp i det nära samarbetet med kunder, kollegor och myndigheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-05

Referensnummer: 2018-SF-10

Kontaktpersoner

  • Jenny Groothuis
  • Enhetschef
  • 0709-788219
  • 040-347302

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.