Ekonom

Publiceringsdatum: 2017-12-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Serviceförvaltningens ekonomiorganisation söker en ekonom som i första hand kommer att arbeta med avdelningen stadsfastigheter.

Arbetsuppgifter

Stadsfastigheters 125 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,7 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen 1,8 miljarder kronor. Den viktigaste uppgiften är att tillgodose våra hyresgästers behov av väl fungerande lokaler.

Som ekonom kommer du att arbeta med

Självständigt och kvalificerat redovisningsarbete, anläggningsredovisning, kontoavstämningar samt övrigt förekommande avstämningsarbete, diverse ekonomisk rapportering, vara support till övrig personal på stadsfastigheter gällande redovisnings/budget/uppföljningsfrågor, årsbokslutsarbete och fastighetsskatt.

Ansvarig för budget, uppföljning och analys för centrala funktioner på stadsfastigheter, sammanställa och analysera inrapporterat ekonomiskt material från verksamheten, avlasta controllers i uppföljning- och analysarbete.

Erfarenhet och intresse av systemförvaltning och förändringsarbete och förstå för flödet system – redovisning – uppföljning.

Genomföra mindre ekonomiska utredningar, arbeta med information till och utbildning av användare samt vara en samordnande funktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi samt minst 2 års erfarenhet av kvalificerat ekonomi arbete, gärna som ekonom i en större politisk styrd organisation.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att samordna arbetsgrupper .

Du har en pedagogisk förmåga för att kunna ge stöd till chefer och medarbetare i verksamheten

Vi ser också att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Som person är du kommunikativ, intresserad av att utbilda och lära andra, arbetar gärna i ett team och skapar förflyttning i teamet, har god samarbetsförmåga, är social och utåtriktad, är inlyssnande och har en analytisk förmåga

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 2018-SF-02

Kontaktpersoner

  • Åsa Olofsson Olsson
  • Enhetschef administrativa
  • 0733-35 75 30
  • 040-34 15 13

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.