Driftsamordnare Återvinningscentraler


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Sektor Samhällsbyggnads verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Sektorn består av fyra avdelningar: Plan- och byggavdelningen, miljöavdelningen, VA-avdelningen samt avfallsavdelningen. Som Driftsamordnade kommer du ingå i Avfallsavdelningen

Avfallsavdelningen behöver nu stärka upp med en person som vill driva arbetet kring drift samt arbetsledning av viss personal och utveckling av återvinningscentralerna i de båda kommunerna. I uppdraget kommer det även ingå ansvar kring en del stora investeringsprojekt såsom sluttäckning av deponi samt nybyggnation av återvinningscentral. Avfallsavdelningen är lokalt placerad i Stenungsund där även du som driftsamordnare kommer vara placerad. Avfallsverksamheten ingår i en gemensam avfallsavdelning med personal anställd i Stenungsunds Kommun.

Nya lagar och krav gör att kommunerna hela tiden måste jobba intensivt kring hela avfallsverksamheten genom bland annat utveckling av insamlingssystem, information, upphandling och uppföljning.

Som driftsamordnare vid avfallsenheten har du varierande arbetsuppgifter och ett stort eget ansvar för att dels själv och dels tillsammans med avfallschef, utifrån fattade politiska beslut, åstadkomma det för kommunen och våra invånares bästa avfallslösningar gällande återvinningscentral och deponifrågor.


Arbetsuppgifter:Som driftsamordnare kommer du att få jobba med de flesta förekommande uppgifter när det gäller drift och utveckling av verksamheten på återvinningscentralerna i både Tjörn och Stenungsunds kommun. Du kommer ansvara för uppföljning av driftverksamheten i form av entreprenadsmöten, arbetsleda och planera för personal på återvinningscentralen svara på kundskrivelser och kundsamtal, uppföljning av statistik, hantering av vårt verksamhetssystem EDP Future mm.

Du kommer driva större projekt som är kopplade verksamheten såsom nybyggnation av återvinningscentral sluttäckning av deponi. I tjänsten förväntas du även ha en bra dialog med Länsstyrelsen gällande årsrapporter och miljörapporter.
Du förväntas även kunna hjälpa till där det behövs och handlägga diverse olika frågor inom avfallsverksamheten som till exempel frågor gällande behandling av material och avsättningar samt återbruk.

Du kommer att representera kommunen i regionala nätverk, ansvara för utveckling och kundundersökningar samt ansvara för informationsmaterial kopplat till återvinningscentralerna och deponierna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet och intresse för avfallsfrågor med inriktning mot omlastning, återvinningscentral eller deponier. Du har en akademisk examen med inriktning mot miljö eller teknik alternativt erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du i ditt nuvarande arbete eller i tidigare arbete har arbetat med drift av återvinningscentraler/omlastningsstationer eller sluttäckning av deponier, samt haft en arbetsledande roll.

Som person är du utåtriktad, social och tycker om kontakten med andra människor. Du har lätt för att bygga kontaktnät såväl inom som utanför organisationen. Du är en lagspelare med en god analytisk förmåga och har lätt att se och förstå helheten. Du tycker om att ha många bollar i luften samtidigt och har ett starkt eget driv för att uppnå de mål som du och avfallschefen satt upp. Du är prestigelös, ansvarsfull och noggrann.

Du kommer i arbetet komma i kontakt med allmänheten och dels ansvara för en del informationsmaterial och då är det viktigt att du mycket väl hanterar svenska språket såväl muntligt som skriftligt. Du skall ha goda datorkunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av EDP Future.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-12
Referensnummer: KS 2017/714

Andra uppgifter:

Intervjuer sker löpande

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Svensson
Avdelningschef avfall
Telefon: 0304-60 14 30

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare kan nås genom kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster