Projektledare Exploatering

Fastighetsnämnden ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i Göteborg. Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborgs framtid.

Vi är cirka 240 anställda och vårt kontor ligger i anrika lokaler nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, en god stämning och engagerade medarbetare. Arbetet på fastighetskontoret styrs politiskt och ytterst av fastighetsnämnden. Vårt uppdrag är spännande och hos våra medarbetare på fastighetskontoret finns en bred erfarenhet och en stor bredd i kunskap. Hos oss får du stort ansvar med inblick i och närhet till stadens utveckling. Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

Arbetsuppgifter:

Göteborg är i början av en mycket stor omvandling som kommer att märkas över hela staden de närmaste decennierna. Vi jobbar för närvarande med uppmärksammade projekt som Västlänken, Hisingsbron, linbana över Älven och Karlavagnstornet. Vi jobbar samtidigt med utvecklingen av hela kommunen för att Göteborg ska kunna fortsätta vara en stark kraft i regionen. Just nu söker vi en till projektledare som vill vara med och bidra till Göteborgs utveckling.

Fastighetskontoret har en nyckelroll i det här arbetet där vi samarbetar med både offentliga och privata aktörer samt allmänheten. Som projektledare är det du som aktivt samordnar, driver och följer upp exploateringsprojekt från planeringsskede fram till dess att området är utbyggt. Du ansvarar för projektekonomi, tidplaner, förhandlingar och upprättar avtal. Till ditt stöd kommer du att ha dina kollegor på avdelningen och våra specialister på kontoret, till exempel geotekniker, jurister och värderare.

På exploateringsavdelningen är vi cirka 50 medarbetare som lär av varandra och utvecklas tillsammans. Vi har en positiv och öppen atmosfär på avdelningen som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. Vi som chefer är stolta över våra kreativa, engagerade och kompetenta medarbetare!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet.

Du ska ha erfarenhet av att driva och leda exploateringsprojekt eller motsvarande samt ett intresse för att arbeta med stadsutvecklingsfrågor. Många av våra projektledare har en bakgrund som lantmätare eller exploateringsingenjör men då de tekniska samordningsfrågorna blir alltmer komplexa i våra stadsutvecklingsprojekt kan du istället ha erfarenhet av byggsamordning och upphandlingsfrågor kopplat till anläggningsarbeten. Om du har det så vill vi att du stöttar kollegorna på avdelningen i sådana frågor. Tidigare erfarenhet av arbete i eller nära en politiskt styrd organisation är också meriterande.

Det ställs höga krav på att du kan arbeta självständigt, driva och leda mot uppsatta mål, ha god förhandlingsvana och att du är en utpräglad problemlösare. Det är också viktigt att du har en god social förmåga, ett prestigelöst förhållningssätt och är öppen för att lära nytt samtidigt som du delar med dig av din erfarenhet till de andra kollegorna. Tjänsten ställer krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A740930

Andra uppgifter:

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Cedergren
Distriktschef Söder
Telefon: 031-368 12 29
E-post: charlotta.cedergren@ fastighet.goteborg.se

Annika Wingfors
Distriktschef Norr
Telefon: 031-368 10 71
E-post: annika.wingfors@ fastighet.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ewa Jonassen
Vision
Telefon: 031- 368 11 82
E-post: ewa.jonassen@ fastighet.goteborg.se

Christian Carlsson
SACO
Telefon: 031-368 10 82
E-post: christian.carlsson@ fastighet.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster