Förstelärare i svenska och engelska åk 6-9 till Landvetterskolan

Välkommen till Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Vill du vara med och ge våra barn och elever rötter och vingar?

Rötter och vingar, är vår helhetsidé och omfattar alla kommunala verksamheter inom förskola, familjedaghem, grundskola och fritidshem. Genom den uttrycker vi hur vi vill att det ska vara för barn och elever när de är hos oss. Rötterna står för de värden som barnen och eleverna får med sig genom möten och relationer. Det är trygghet, social förmåga och självkänsla. Vingarna står för nyfikenheten, modet och viljan att upptäcka och lära sig nytt, att våga prova nya idéer och tankar. Våra barn och elever är världsmedborgare. Vi ska ge dem stabila rötter och starka vingar för att de ska kunna ta sig an framtiden.

Landvetterskolan ligger i centrala Landvetter med goda kommunikationer inom Göteborgsregionen. På Landvetterskolan har vi ca 800 elever från förskoleklass till åk 9. Landvetterskolan är en skola med goda resultat och ett välfungerande elevhälsoteam. Vi arbetar ständigt för ett förtroendefullt samarbete mellan skola och hem. Läget ger oss stora möjligheter vad gäller samverkan med det omkringliggande samhället. Bredvid skolan ligger en ishall och ett nytt kulturhus.

På Landvetterskolan arbetar vi för:
- Goda möten.
- Delaktighet, gemenskap och studiero.
- Lärande som rustar eleverna för framtiden.
- Nära samverkan mellan skola och hem.
- Ansvarstagande för miljön.

Arbetsuppgifter:

Förstelärare
Vi söker dig som är trygg och flexibel i ditt uppdrag och som har lätt för att kommunicera med kollegor och elever. Du har en utökad pedagogisk verktygslåda med tydlig koppling till en undervisning på vetenskaplig grund och självklart sätter du elevens behov och förutsättningar i centrum. Du har behörighet att undervisa i svenska och engelska för grundskolans senare årskurser och ser en möjlighet att bidra till skolans utveckling genom ditt försteläraruppdrag.

Uppdraget utgår från vår helhetsidé Rötter och vingar där det kollegiala lärandet är centralt för att utveckla kvaliteten och öka likvärdigheten i våra verksamheter. I helhetsidén beskrivs också hur medarbetare ska arbeta för alla elevers rätt att lära och utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med delat mentorskap med en kollega för en klass i åk 6, som ni sedan följer tills eleverna går ut i åk 9. I förstelärartjänsten ingår ett centralt uppdrag som innebär:
• att medverka på nätverksträffar
• att bidra på lärstämman
• att beskriva sitt arbete på ”Härryda delar och lär”
• att på sikt vara en resurs för andra enheter

Förutsättningar att kunna genomföra uppdraget tas fram i dialog med rektor.

Kvalifikationer:

Du som söker är legitimerad lärare för grundskolans senare årskurser och uppfyller kraven i förordningen 2013:70 3 § angående förstelärare, det vill säga kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning, visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och visat ett starkt intresse för att utveckla undervisningen samt att du bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Vi söker dig som har ett inkluderande förhållningssätt och möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och behov. Du är en engagerad och flexibel pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa goda möten och att samspela med elever, vårdnadshavare och kollegor. Dina ämnesbehörigheter är i första hand sv/eng, har du fler ämnen så är det välkommet.

Stor vikt kommer att läggas vid utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper.

Vi kommer att påbörja rekryteringen i takt med att ansökningarna kommer in.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 170918, eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-15
Referensnummer: A704783

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Lorenzatti
Rektor
Telefon: 031-724 83 61
E-post: susanne.lorenzatti@ harryda.se

Frans Stjerna
Rektor
Telefon: 031-724 83 62
E-post: frans.stjerna@harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.



<< Tillbaka till listan över lediga tjänster