Specialpedagog till Skulltorps förskolor

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Arbetsuppgifter:

Vårt område består av tre enheter, Annebergs förskola, Norrgårdens förskola och Oluff Nilssonsvägs förskola som alla ligger i Skulltorp, centralt i Partille.

På våra förskolor sätter vi barns lärande och delaktighet i fokus och utgår ifrån barnens nyfikenhet och intressen. Vi arbetar medvetet för att varje barn och vårdnadshavare ska mötas med respekt och ett personligt riktat engagemang. För oss är det självklart att arbeta mot en inkluderande miljö där alla individer, både barn och pedagoger, får möjlighet att utvecklas till sina ”bästa jag”.

Arbetet som specialpedagog hos oss innebär att stödja både förskolechef och arbetslag i det systematiska kvalitetsarbetet genom reflektion, uppföljning och utvärdering för att vidareutveckla verksamheten. Förskoleområdet har redan väl inarbetade strukturer för kollegialt lärande med fokus på pedagogisk dokumentation, likabehandling och interkulturellt förhållningssätt, där du som specialpedagog är engagerad och självständig i att planera, leda och utvärdera de olika grupprocesserna.
Tjänsten hos oss innebär även att ge specialpedagogisk handledning genom att vara en kvalificerad samtalspartner till både arbetslag, enskilda pedagoger och vårdnadshavare för att identifiera framgångsfaktorer och styrkor i lärandemiljön på förskolan, vilka gynnar barns utveckling och lärande.
Vidare behöver du även kunna bistå vid pedagogiska kartläggningar och upprättandet av handlingsplaner samt kunna samverka med externa professioner som t ex BVC, barnhabilitering mm.
Du behöver som specialpedagog hos oss ha förmågan att skapa goda relationer med både pedagoger, barn, vårdnadshavare m fl. Du behöver även vara lyhörd och ha förmågan att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov samtidigt som du alltid ser till barnens bästa.

Kvalifikationer:

Du är utbildad specialpedagog.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskolan som specialpedagog.
Vi ser gärna att du är förtrogen med ett normkritiskt perspektiv och systemteori.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast. Urval sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-19
Referensnummer: A712208 / UN2017:344

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Salwén
Förskolechef
Telefon: 031-792 15 99
E-post: ulrika.salwen@partille.se

Fackliga företrädare:

Alexander Köhn
Lärarförbundet
Telefon: 031-792 97 56
E-post: alexander.kohn@ partille.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster