LÄRARE i Svenska som andraspråk och Engelska på grundläggande och gymnasial nivå

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en lärare i Svenska som andraspråk och Engelska på grundläggande och gymnasial nivå.

Placering: Vuxenutbildningen i Hedemora.

Vuxenutbildningen har ansvar för Lärvux – särskild utbildning för vuxna,
SFI – Undervisning i svenska för invandrare, Samhällsorientering, samt vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå.
Vuxenutbildningen är en positiv, framåtsträvande arbetsplats med möjlighet till många kulturella möten. Det finns en nära samverkan mellan de olika verksamheterna, en bred kompetens och plats för diskussioner.

Arbetsuppgifter: I dina arbetsuppgifter ingår förutom att planera, genomföra och följa upp undervisningen i första hand Svenska som andraspråk och Engelska på grundläggande nivå, det kan vara aktuellt med undervisning på SFI, Lärvux och gymnasial nivå, beroende på efterfrågan och behov. Du ska aktivt arbeta för att stödja och motivera de studerande i lärprocessen. Tillsammans med kollegor arbeta för att utveckla kreativa och lärande miljöer och lärsituationer som stimulerar eleverna till lärande och ansvar. Du ingår i ett lärarlag där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för såväl de långsiktiga utbildningsmålen som det dagliga arbetet. Vi ser att du har ett gediget intresse för språkinlärning och gillar kulturmöten.

Kvalifikationer:

Vi ser helst att du är behörig lärare med lärarlegitimation eller har ansökt om lärarlegitimation och med minst 60 hp i Svenska som andraspråk och 60 hp i Engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter som lärare inom vuxenutbildningen. Du kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta och arbeta i team samt har en god pedagogisk förmåga och kan vara tydlig i lärarrollen. Du har en förmåga att utgå från varje elevs behov och förutsättningar, arbeta lösningsinriktat och vill bidra till verksamhetens utveckling. Du har goda datakunskaper och vana att arbeta med digitala hjälpmedel i undervisningen. Att du är flexibel är avgörande för att kunna arbeta i vår föränderliga verksamhet. Tjänsten tillsätts under förutsättning att det finns behov och elevunderlag.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: BN 97/17

Upplysningar lämnas av:

Ninni Broström
Rektor
Telefon: 0225-345 62

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Tillbaka