Aspenässkolan söker Grundskollärare i år 3-5

Aspenässkolan är vackert belägen strax intill sjön Aspen och flera grönområden. På Aspenässkolan finns många engagerade, drivna och initiativrika pedagoger som sätter barn, utveckling och lärande i centrum. Enheten har en god struktur och en hög måluppfyllelse. I vårt upptagningsområde finns tre förskolor och de allra flesta utav dessa vårdnadshavare väljer vår skola. Vårdnadshavarna har höga förväntningar på vår verksamhet såväl när det gäller trygghet som utbildningskvalitet.

Samtliga elevgrupper inom en årskurs ligger intill varandra fysiskt och arbetslagets undervisning är organiserad kring respektive årskurs med ett tydligt samarbete kring arbetslagets alla elever, där elevgruppen får ta del av pedagogernas olika kompetenser. Pedagogerna formar sin verksamhet och undervisning utifrån elevers behov, intressen och färdigheter med utgångspunkt i ett värdeskapande lärande.

Ledarskap på en skola utövas inte bara av rektor utan av alla dem som tar ett ansvar för skolans utveckling och elevernas lärande. Som rektorer ser vi det därför som vår viktigaste uppgift att samordna arbetet i skolan så att alla lärare ges möjlighet att bli professionella och förmår anpassa undervisningen till de elever som finns i vår skola, i enlighet med vår vision att vara en skola med pedagogisk framåtanda och ett elevresultat i världsklass!

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Arbetsuppgifter:

För att trivas hos oss är du en positiv och engagerad lärare som vill utvecklas. Du är duktig på att driva och genomföra förbättringar både i arbetslag och tillsammans med eleverna. Som person är du nyfiken och har nära till skratt. Du vågar visa att du inte kan allt och är intresserad av att arbeta med kollegialt lärande. Att prova nya saker i klassrummet är viktigt för dig och du värderar kunskap på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I ditt mentorskap stöttar och utvecklar du eleverna både utifrån ett grupp- och ett individperspektiv.

Du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan lyckas. Du anpassar undervisningen utifrån varje elevs unika förutsättningar och ser skolutveckling som en naturlig del av läraruppdraget. Erfarenhet av formativt lärande utifrån både undervisning och bedömning är meriterande. Du måste kunna och vilja låta eleverna vara lärresurser till varandra för att kunna äga sitt eget lärande.

Vi har fyra förstelärare på enheten som arbetar med skolutveckling inom områdena Teknik/IKT, bedömning, mentorskap samt matematik/specialundervisning.

Alla medarbetare är utrustade med iPad eller Chrome book.

Kvalifikationer:

Lärarlegitimation

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-10
Referensnummer: A719382

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Lotta Larsson
Rektor
Telefon: 0302-521382
E-post: lotta.larsson2@lerum.se

Fackliga företrädare:

Kerstin Cedergårdh
Facklig företrädare Lärarförbundet
Telefon: 0736888961
E-post: kerstin.cedergardh@ utbildning.lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster