Vik. Miljöinspektör

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Miljöinspektör till vikariat på 1 år.

En av våra miljöinspektörer ska vara föräldraledig, och vi söker nu en ersättare.

Hedemora – Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, kart, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innebär arbete med rådgivning, tillsyns- och kontrollarbete enligt miljöbalken. Möjlighet finns att anpassa arbetsuppgifterna utifrån sökandes intressen och kompetens. Det är ett variationsrikt arbete, vilket innebär inspektioner såväl som skriftlig rapportering och dokumentation. I yrkesrollen ingår också att ta emot inkommande ärenden samt besvara frågor från allmänheten och verksamhetsutövare. På förvaltningen använder vi verksamhetssystemet Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med livsmedel. Som person är du effektiv och ansvarstagande. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare.

I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du uttrycker dig väl i svenska språket både muntligt och skriftligt och har goda datorkunskaper. Som medarbetare har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med andra. Du har även god förmåga att arbeta självständigt och att prioritera ditt arbete.
B-körkort är ett krav.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: . Föräldraledighetsvikariat.
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-31

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 13/17

Upplysningar lämnas av:

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64
E-post: kenneth.berggren@ hedemora.se

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka