Vikarierande behandlingsassistenter till Soltorp

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Soltorps boende består av ett HVB- boende samt en öppenvårdsmottagning som tar emot klienter för provtagning och stödsamtal. HVB- boendet består av 11 lägenheter i en fastighet med kontor- och personalutrymme på bottenplan. Soltorp har även utslusslägenheter utanför boendet. Soltorps målgrupp är personer med som har en önskan om att leva ett drogfritt och nyktert liv. Vi arbetar med både män och kvinnor som tidigare har haft ett missbruk av alkohol och/eller narkotika.

Personalgruppen består av sex personer som arbetar på schema; dagar, kvällar och helger. Det är en personalgrupp med gott samarbete och som trivs på jobbet. Soltorps boende är en del av Enheten för boende som utöver Soltorp består av Forsåkers boende och Bogruppen som arbetar med boendestöd. Enheten för boende har en gemensam enhetschef och ingår i Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter:

Som behandlingsassistent på Soltorp kommer du dels arbeta på boendet på Soltorpsgatan men också med de boende i våra utslusslägenheter och med provtagning samt stödsamtal. I arbetet ingår att ständigt upprätthålla dialogen med handläggarna på socialkontoret, som ansvarar för placeringen. Du arbetar som kontaktpersonal och ansvarar för att skriva genomförandeplaner, journalanteckningar, uppföljningsrapporter och sammanställningar i de ärenden du är ansvarig för.

Att vara behandlingsassistent på Soltorp innebär också en del praktiskt arbete såsom städning, montering och in- och utflyttningar. Du förväntas arbeta med ADL (Allmän Daglig Livsföring) samt utifrån individuella behov stötta och hjälpa brukarna i att sköta sitt boende.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har genomgått grundläggande utbildning i MI, utbildning i vård- och stödsamordning, ASI och/eller återfallsprevention. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor med missbruksproblematik. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i skrift, ha datorvana och ha god kunskap om dokumentationsskyldigheten. För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta nära brukarna i deras vardag och boende. Du ska ha lätt för att ta kontakt med människor och ha förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Eftersom arbetsgruppen är liten och väldigt beroende av varandra, är god samarbetsförmåga mycket viktigt. Du ska vara trygg i dig själv och ha ett professionellt förhållningssätt gentemot brukare och samverkansparter.

B-körkort (manuell växellåda) är ett krav då det ingår i dina arbetsuppgifter att köra personbil.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker 1 mars 2018 & 1 april 2018.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26
Referensnummer: A746712

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Sara Bäckström
Enhetschef
Telefon: 031-3151458/0704-677867

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster