Säkerhetschef

I Lerums kommun kommer en satsning på området säkerhet, trygghet och brottsförebyggande arbete att göras. En ny enhet med samlade och centralt lokaliserade resurser att arbeta kommunövergripande kommer byggas upp med start under hösten.

Lerums kommun arbetar med hållbarhet i fokus under ledorden i Vision 2025, "Sveriges ledande miljökommun". Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsamman arbetar för att skapa välfärd. Välkommen till Lerums kommun, vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar! För mer information läs mer på www.lerum.se.

Arbetsuppgifter:

Som säkerhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom detta strategiskt viktiga och prioriterade område. Bland ansvarsområdena ryms:

• Övergripande samordnande ansvar för området säkerhet och trygghet i Lerums kommun i enlighet med gällande lagstiftning för kommun (extraordinära händelser, Säkerhetsskyddslagen, lagen om skydd mot olyckor, brotts- och drogförebyggande arbetet etc)
• Aktualitet och utveckling av övergripande styrdokument på strukturell nivå (säkerhetspolicy, Risk & Sårbarhetsanalys, krisledningsplan etc)
• Tillhandahållande av både kunskapsstöd och operativ genomförandekraft till organisationens chefer inom säkerhetsområdet, kombination av central styrning/vägledning och operativt stöd/genomförande i nära samarbete med verksamheterna.

• Tillsammans med kärnverksamheterna verka för en god hantering av känsliga situationer inför, under och efter själva händelsen
• Ansvar för att utveckla kommunens samverkan med externa aktörer/ nätverk (BRÅ, polis, räddningstjänst, väktarbolag, Länsstyrelse, GR, kommunala aktörer, MSB, försvarsmakten, VGR, frivilligorganisationer etc)
• Tillhandahålla och löpande utveckla kommunens säkerhetsuppehållande förmåga dygnet och året runt

• Ansvar för att upprätthålla en aktuell, utbildad och övad krisorganisation inkl. medverkande externa aktörer som POSOM-grupp, FRG osv
• Upphandling och praktiskt hantering av kommunförsäkringar inom säkerhetsområdet
• Leda den strategiska utvecklingen av nya metoder och arbetssätt inom området kommunsäkerhet, ta initiativ till löpande metod- och processutveckling – uppföljning, analys och rapport

• Ansvar för rollen som arbetsgivarrepresentant, inkl. att samverka i enlighet med samverkansavtalet och bidra till en för förvaltningen god kultur och gott rykte.

Kvalifikationer:

• Relevant högskoleutbildning inom området och/eller väl dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete inom säkerhetsområdet på strategisk nivå
• Brett samhällsintresse och förmåga att tolka omgivningens förväntningar på organisationen, serviceorienterad och starkt utvecklat kundperspektiv
• Ett eget kontaktnät relevant för uppdraget samt ett utåtriktat arbetssätt
• Enastående kommunikationsfärdigheter, stark analytisk förmåga och erfarenheter av tidigare chefskap på strategisk nivå

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-03
Referensnummer: A703424

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Björn Ek Wahlqvist
Utvecklingschef
Telefon: 0761-28 15 56
E-post: bjorn.ek@lerum.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster