Stödpedagog/ samordnare till Avdelningen för stöd och serviceVälkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Socialförvaltningens ACT-team (Assertive Community treatment; på svenska Aktiv uppsökande integrerad samhällsbaserad rehabilitering) utför individuellt anpassade stödinsatser hos brukare med omfattande behov av samordning och socialt stöd, där flexibla lösningar är ett måste. Värdighet, helhet, meningsskapande och hoppingivande är nyckelord i verksamheten. Vi söker nu Dig som kan koordinera och samordna nätverket kring brukaren, och samtidigt utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt utföra vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren utifrån dennes önskemål och behov. Målet är att brukarens välbefinnande, integritet och självbestämmande, delaktighet och självständighet ska öka.

Som stödpedagog/samordnare ingår du i verksamhetens ordinarie bemanning. Du finns på plats för att kunna stötta dina kollegor i det pedagogiska arbetet, liksom för att upprätthålla ett reflekterande arbetssätt i verksamheten med syfte att höja brukarens inflytande och verksamhetens kvalitet. Som stödpedagog/samordnare har du ett förstärkt samarbete med verksamhetens samverkanspartners, t ex. habilitering, myndighetsutövning, Du för social dokumentation utifrån genomförandeplaner och avvikande händelser.

Besvara gärna följande fråga i ditt personliga brev: Hur ser Du på din roll som stödpedagog/samordnare?

Kvalifikationer:

Personliga egenskaper:
Du som söker skall ha ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du är stabil, flexibel, ansvarstagande och sätter bemötande i första rummet.
För att lyckas i rollen som stödpedagog/samordnare är det viktigt med stort engagemang och kunskap inom neuropsykiatri. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt för att på bästa sätt arbeta tillsammans med kollegor och chef.

Stor vikt läggs på att kunna koordinera och samverka och att kunna medverka i tvärprofessionella team kring brukaren i syfte att skapa en helhet och begriplighet. Det hälsofrämjande perspektivet skall genomlysa hela förhållningssättet och arbetet.

Du ska ha förmågan att omsätta teori och metod i det dagliga arbetet, och Du ska kunna implementera ny kunskap och nya metoder i verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi vill att du har minst 2-årig eftergymnasial utbildning, minst 200 YH eller 60 HP med direkt koppling till det neuropsykiatriska området, alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Lämpliga högskoleutbildningar är socialpedagog, socialpsykolog eller beteendevetare, liksom utbildningar i vård- och stödsamordning.

MI, KBT och fördjupade kunskaper inom neuropsykiatri är meriterande.

Erfarenhet:

Tidigare erfarenhet av arbete inom det neuropsykiatriska området krävs.
Körkort B och körvana krävs.
God förmåga att dokumentera enligt rådande lagstiftning krävs.
God datorvana krävs.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid, vardagar
Tillträde: Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A710103

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Kurkela
Enhetschef
Telefon: 0322-61 69 16
E-post: susanne.kurkela@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster