Projektkoordinator/ Kommunikatör

Publiceringsdatum: 2017-12-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Greater Copenhagen är inte bara en av nordens mest dynamiska regioner utan också en betydande nordeuropeisk knutpunkt. Greater Copenhagen & Skåne committe är ett samarbete mellan tre regioner och 79 kommuner i Danmark och Sverige. 2016 antogs en gemensam Trafikcharter, ett positionspapper med gemensamma prioriteringar för utvecklingen av infrastruktur.

Som ett led i att förverkliga Trafikchartern genomförs ett tre-årigt projekt som medfinansieras av EU-medel. Syftet med projektet är att leverera gemensamma beslutsunderlag och utveckla gemensamma kunskaps- och samarbetsarenor där gränsöverskridande arbete kan utvecklas och delas mellan länderna som bidrar till att ett mera sammanhängande och hållbart transportsystem utvecklas. Målet med projektet är att bidra till att främja tillgängligheten med hållbara transportformer inom Greater Copenhagen och stärka regionen som knutpunkt. Projektet startar våren 2018 och avslutas 2020.

Vill du bli en del av detta spännande projekt! Malmö stad, Region Skåne och Helsingborgs stad söker nu projektmedarbetare till detta projekt. Arbetet sker i en utvecklingsinriktad miljö med stora möjligheter till lärande och utveckling av kontaktnät. Du kommer ha alla Skånes kommuner som samarbetspartners, samt danska regioner och kommuner.


Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator/kommunikatör kommer dina arbetsuppgifter bland annat att innebära:
• Leda strategiskt kommunikationsarbete av projektet genom kommunikationsplanens olika kanaler, informationshantering inom projektet, koordinering och stöd i kommunikationsfrågor inom projektets alla delar och aktiviteter.
• Agera ambassadör för projektet - delta och sprida information om projektet på externa events och både inom Greater Copenhagen och utanför geografin.
• Företräda projektet i olika sammanhang
• Hantera och kontrollera projektbudget tillsammans med huvudprojektledaren och projektekonomen.
• Skriva och sammanställa rapporter om projektets status och framdrift till interreg.
• Ansvarig för organisering och genomförande av events och konferenser.
Du kommer ha samverkan med de tre regionerna, vilket innebär betydande resor i tjänsten inom Skåne och Själland.

Kvalifikationer

Rollen som projektkoordinator innebär att du särskilt ska ta fram en kommunikationsplan och arbeta sammanhållet och koordinerat med de olika kanalerna. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation och projektledning. Du har förmåga att sammanväga olika perspektiv och beslutsnivåer och är bra på att utrycka det i tal och skrift. Du är van att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa kontakt med andra människor. Att bygga positiva relationer med olika samarbetspartners faller sig naturligt för dig. Du brinner för kommunikation, nätverkande och att få människor engagerade.

Du har utbildning på högskolenivå med inriktning mot kommunikation, samhällsplanering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Ett krav är att du tidigare har erfarenhet från strategisk kommunikation samt projektledning. Vi ser det som meriterande om du tidigare även har arbetat med samhälls- eller infrastrukturplanering på strategisk nivå i kommun, region eller på statlig nivå. Har du erfarenhet av att arbeta med danska samarbetsparters och projekt är det en fördel. Vidare ser vi att du har en stark vilja att utveckla nätverk med relevanta partners.

Du har goda kunskaper i digitala kommunikationsverktyg och i presentations- och layoutprogram.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 102-17 komm Greater Copenhagen

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Harald Nilsson
  • Saco
  • 040-341195
  • Monica Lange
  • Vision
  • 040-341021

Övrigt

Vi söker även:
En huvudprojektledare – anställd av Region Skåne med placering i Malmö (se Region Skånes hemsida)

Delprojektledare delprojekt 1 (Strategiska scenarion för tågtrafiken i Greater Copenhagen) – anställd av Helsingborgs stad (se Helsingborgs stads hemsida)

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.