Lokalstrateg till Tjörns kommun


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.Verksamhetslokalerna hyrs huvudsakligen av det kommunala fastighetsbolaget Tjörns Bostads AB. En mindre del av lokalerna ägs av kommunen men förvaltas då av Tjörns Bostads AB. Din organisatoriska placering kommer att vara på mark och exploatering, under kommunledningskontoret vars funktion är att delvis vara ett stöd till kommunchefen i ledning och stödprocesser samt ett stöd till kommunstyrelsen- och kommunfullmäktige.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en driven lokalstrateg. Vi erbjuder dig en mycket spännande roll, där du i rollen som lokalstrateg har ett samlat grepp över kommunens lokalbestånd och samordnar kommunens lokalfrågor ur ett koncernperspektiv.

Som lokalstrateg har du ett omväxlande och stimulerande arbete där du samordnar och fungerar som beställarstöd för nämnderna och förvaltningarna vid ny-, om- och tillbyggnad samt avveckling av lokaler. Dina främsta kontakter är våra förvaltningschefer men även avdelningschefer och enhetschefer.

Ditt ansvarsområde omfattar att ha en god överblick över lokalbestånd, hyresnivåer, skäliga hyresvillkor och kostnader samt tillvaratar kommunens intressen på hyresmarknaden. En viktig del är också att säkerställa lokalernas effektivitet och ändamålsenlighet utifrån verksamheternas lokalbehov. Du ingår i projektgrupper för pågående ny- och ombyggnadsprojekt samt deltar i arbetet med budget och uppföljning av denna gällande fastigheter.

Andra arbetsuppgifter är att uppdatera och utveckla kommuns lokalregister. Du kommer att medverka i ett tidigt skede av lokalplaneringen och är samordnare och verkställande organ i fråga om kommunens beslutande investeringar avseende lokaler.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, KY/YH-utbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet inom fastighetsförvaltning och har kunskap om de lagar och förordningar som påverkar hyres-och lokalfrågor och en stark vilja att engagera dig i verksamheternas behov. Du är därmed väl insatt i fastighetsfrågor och har ett ekonomiskt sinne.

Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper. För att passa i denna roll behöver du vara en lösningsfokuserad, diplomatisk person med mycket goda kommunikationsfärdigheter. Du behöver samtidigt ha ett tydligt förhållningssätt och ”skinn på näsan”. Du har lätt för att se helheten, förmåga att se strukturer samt ett processtänk. Det kommer finnas flera stödfunktioner för dig som underlättar ditt arbete, dock är det ändå viktigt att du arbetar självgående.

Du kommer att ha mycket kontakter med verksamheterna, externa fastighetsägare, myndigheter samt plan och exploateringsavdelningarna, vilket ställer krav på lyhördhet och flexibilitet. För att trivas i rollen är du den som tycker om att bygga förtroendefulla relationer.

Vad erbjuder Tjörns kommun?

Här erbjuds du ett öppet positivt arbetsklimat där våra medarbetare får utrymme att växa. Vi är en värderingsstyrd kommun med öppen kommunikation samt närhet till beslutsfattare. Utöver detta erbjuder vi ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flextidsavtal, möjlighet att skaffa miljöbil etc. Vi sitter i fina ljusa lokaler i centrala Skärhamn.

Tveka inte på att vara med och påverka Tjörns kommuns utveckling inom lokal och fastighetsfrågor. Välkommen med din ansökan.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Referensnummer: KS 2017/459

Andra uppgifter:

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Ansök genom att registrera ditt CV på www.experis.se och ansök via länken. Sista ansökningsdag är den 1 oktober, men urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast.

Upplysningar lämnas av:

rekryteringskonsult Eva Tiitso
Telefon: 031-631531

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster