HR-chef

Lerums kommun är en expansiv kommun. Förvaltningsledningen uppmuntrar till att tänka och agera innovativt och att våga pröva nya angreppssätt. Som HR-chef kommer du att ha en central roll i kommunens utvecklingsarbete och du kommer inom ramen för ditt uppdrag att kunna arbeta självständigt och i nära samverkan med övriga chefer i kommunledningen. Det är av vikt att du är en person som ser din del i helheten och är en teamspelare snarare än en individualist.

Som HR-chef är du en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp. Du kommer att ansvara för att initiera och driva strategiska frågor inom HR. Till din hjälp har du en HR-enhet med åtta HR-specialister, en systemförvaltare av lönesystemet Heroma, en uppföljningsansvarig för den outsourcade lönehanteringen samt en HR-administratör.

Arbetsuppgifter:

Fokus i uppdraget ligger på ett antal områden som kräver ett övergripande förändringsarbete; minska sjukfrånvaron, kompetensförsörjning och ledarutveckling är de mest prioriterade områdena där du som HR-chef leder arbetet med att utveckla processer och verktyg för att skapa bästa möjliga förutsättningar för chefer och medarbetare i organisationen. Du företräder vidare arbetsgivaren vid facklig samverkan och ansvarar för förhandling av lokala kollektivavtal och löneöversynsprocessen.
För närvarande pågår en ny upphandling av lönehantering vilket kommer att vara en viktig fråga det närmaste åren.

Kvalifikationer:

Du behöver ha gedigna kunskaper inom HR-området, erfarenhet av att gå från strategi till handling och resultat genom att arbeta med din enhet, cheferna i förvaltningen och ut i hela organisationen för att uppnå långsiktig förändring. Du leder arbetet med engagemang, förtroende och legitimitet samt har god förmåga att planera och prioritera.

Vi söker dig som har högskoleexamen, tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation samt har minst tre års erfarenhet som HR-chef. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara såväl lyhörd som ha en god kommunikativ förmåga.

Antal tjänster: Tillträde snarast enligt överenskommelse, Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 december 2017.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-31
Referensnummer: A732359

Andra uppgifter:

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens 41 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice. Inom kommunens verksamhet är vi idag cirka 2800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd.

Mycket är på gång i Lerum och här kan du göra skillnad! Lerums kommun verkar för att alla ska få den samhällsservice de behöver och Lerums kommuns vision - Sveriges ledande miljökommun 2025 - genomsyrar kommunens arbete som ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård, krisstöd och personalvårdprogram. För befattning som HR-chef tillämpas årsarbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Lisa Mastalir
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 0727-232724
E-post: lisa.mastalir@ source-executive.se

Solaleh Khorramshahi
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 070-3603889
E-post: solaleh.khorramshahi@ source-executive.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster