Teckenspråkskunnig ledsagare till området ledsagning och avlösning

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!
Den 1 maj bildades den nya Funktionsstödsförvaltningen. Malmö stad kraftsamlar därmed för att förverkliga LSS-lagens intentioner och ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Utvecklingsområden är rätt till en god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Ledsagarservice är en insats enligt LSS, Lagen om stöd och service. Brukaren får insatsen ledsagarservice med ett visst antal timmar i veckan eller månaden.
Att arbeta som ledsagare innebär att du stöttar en person med funktionsnedsättning att kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap.
Ledsagarservice anpassas efter individens behov och uppdraget kan därför se olika ut beroende på vilken brukare du arbetar med.
Vid behov kan ledsagning också innebära hjälp med till exempel förflyttning, toalettbesök, av- och påklädning i samband med insatsen.
I ditt uppdrag ska du stötta brukaren med de insatser som brukaren behöver stöd och hjälp med.
Som ledsagare i Malmö Stad förväntas du ha en aktiv roll i verksamhetens olika delar.
Utöver ditt uppdrag krävs att du följer de rutiner som finns i verksamheteten. Du deltar vid arbetsplatsträffar samt lämnar in redovisning av arbetade timmar enligt gällande tidsplan.

Du har ansvar för att se till att vi uppfyller målen i LSS planen och du ska aktivt arbeta för att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för brukarna.

Kvalifikationer

Teckenspråkskunnig. Adekvat gymnasieutbildning.
Mertiterande med gymnasieutbildning inom området vård och omsorg.
Erfarenhet av individuellt arbete med personer inom LSS-personkrets 1 är meriterande.

Vi söker dig som är ansvarstagande och engagerad. Du ska kunna arbeta självständigt. Du ska vara kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandard inom LSS. Du ska ha problemlösande analytisk förmåga och kunna se sammanhang och prioritera. Du måste vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2017-12-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 177-68

Kontaktpersoner

  • Lotten Roos
  • Sektionschef
  • 0709-536896

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Brukaren önskar manliga sökanden.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.