Områdeschef Individ och funktionsstöd

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vill du leda och utveckla en verksamhet med kunden i fokus? Är delaktighet, coaching och god kommunikation självklara delar i ditt ledarskap? Svarar du ja på dessa frågor kan det vara just dig vi letar efter när vi nu söker en områdeschef för Individ och funktionsstöd!

Som områdeschef är du direkt underställd sektorschefen och ingår i ledningsgruppen för sektorn. Du har resultatansvar för ekonomi, personal och verksamhet och du ansvarar för att utveckla ledarskapet inom verksamheten, både i ledningsgruppen och på individnivå.
Genom ett kommunikativt ledarskap arbetar du med ledning av området. Utgångspunkterna i uppdraget är:

• Utveckling av hela sektorn med ett helhetsperspektiv på arbetet i förvaltningen
• Fokus på ledning och styrning av verksamheternas processer genom ett aktivt kvalitets- och utvecklingsarbete
• Fokus på utvecklingsarbete utifrån likabehandlingsprincipen för jämställd och likvärdig service till invånarna
• Aktivt verka för ökad delaktighet och service för dem vi är till för

Inom Individ- och familjeomsorgen finns tre områden – Barn, unga och familj, Individ och funktionsstöd samt Utförare funktionsstöd. Området som du ansvarar för, Individ och funktionsstöd, har idag sju enhetschefer, inom försörjningsstöd, vuxengrupp, funktionshinderenhet samt utförare inom psykiatriområdet boende, sysselsättning och boendestöd. Arbete och egenförsörjning är utgångspunkten för alla människor. Du samarbetar därför mycket med externa aktörer såsom försäkringskassan, arbetsförmedling, näringsliv och samordningsförbund och fokuserar även på personer med funktionsnedsättningars möjligheter till arbete eller sysselsättning. Stadsdelen bildar även ett socialpsykiatriskt team under din ledning.

Som områdeschef initierar och driver du utvecklingsfrågorna inom ditt område samt med stadsdelens övriga områdeschefer. Arbetet innebär att bygga en effektiv organisation och att utföra en kvalitativt god verksamhet för dem vi är till för i stadsdelen.

Du arbetar i gemensamma nätverk för att utveckla och effektivisera viktiga gemensamma frågor i Göteborgs stad.

Kvalifikationer:

Vi önskar att du har minst fem års chefserfarenhet med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Du har relevant högskoleexamen och vi ser gärna att du varit ledare över andra ledare samt har erfarenhet av Stöd och Sysselsättning. Utifrån din specifika roll ser du till att lagar och förordningar tillämpas men också utifrån de villkor som gäller all kommunal/offentlig verksamhet. På ett sätt som formar verksamheten i den riktning som de strategiska målen anger tillämpar du de styr- och kvalitetsverktyg som används i Göteborgs Stad.

Av särskild vikt är din mål- och resultatorienteringsförmåga samt din förmåga att påverka andra. Ett coachande ledarskap anser vi vara en viktig egenskap i rollen som chef för chef. Det är självklart att du har ett stort socialt engagemang och meriterande om du har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som kommunicerar internt på ett sätt som skapar delaktighet och ser den egna organisationen som en del av staden. För dig är det en naturlig del i arbetet att samverka och samarbeta med olika aktörer inom såväl som utom förvaltningen.

Du har kunskap om och nyttjar de IT-system som är relevanta för verksamhetsområdet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A740633

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Lena Holmlund
Sektorschef
Telefon: 031-366 30 70

Fackliga företrädare:

Pia Björking-Petersson
SSR
Mobiltelefon: 0739-10 24 66
Telefon: 031-367 98 34

Eva Dalerstedt
Vision
Telefon: 031-366 26 89

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster