Kommunsekreterare/ utredare till Tjörns kommun


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Som kommunsekreterare/utredare kommer du att tillhöra kommunledningskontoret som är en av avdelningarna inom kommunkansliet. På avdelningen arbetar 11 personer med allt från politiska ärenden, diarieföring, arkivering, juridik, näringslivsfrågor, kris- och beredskap, kvalitets- och utvecklingsfrågor, folkhälsa samt kundservice. Avdelningen är ett stöd till kommunchef i ledings- och stödprocesser samt till kommunstyrelse, kommunfullmäktige och de kommunala bolagen.

Arbetsuppgifter:

Som kommunsekreterare i Tjörns kommun har du ett innehållsrikt och omväxlande arbete i en kombinerad roll med såväl administrativa uppgifter som mer komplexa utredningar och juridisk problemlösning. Tjörns kommun arbetar aktivt med att utveckla sin ärendeprocess och du kommer att bli del av ett spännande utvecklingsarbete där målet är en gemensam, kvalitativ och effektiv ärendeprocess som stöds av ett modernt verksamhetssystem.

Tillsammans med ytterligare en kommunsekreterare/utredare kommer du att ansvara för helheten i nämndadministration, som tex att skriva protokoll och kallelser, för kommunfullmäktige och de kommunala bolagen. Du arbetar med registrering/diarieföring av handlingar, ger service till kommunalråd och kommunchef samt service- och arvodeshantering gällande kommunens förtroendevalda. Du kommer även att vara en del av utvecklingsuppdrag och har systemansvar för vårt ärendehanteringssystem samt för de förtroendevaldas mötesapp. I din roll är du sammankallande för kommunens nätverk för nämndsekreterare. Vidare utbildar och informerar du kring kommunallagen, offentlighet och sekretess i olika sammanhang.

Kvalifikationer:

Du ska ha högskoleutbildning inom offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, dock ska någon del i utbildningen ha juridisk inriktning. Vi förutsätter att du har flerårig erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du även har erfarenhet av aktiebolag i styrelsesammanhang.

Du ska ha god kommunikativ förmåga eftersom arbetet innebär många kontakter med politiker, medarbetare och medborgare. Arbetet ställer stora krav på god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och väl utvecklat ordningssinne.

Som person ser vi gärna att du har en förmåga att arbeta effektivt och organiserat. Du bör gilla snabba tempoväxlingar i arbetet och stimuleras av den komplexitet och variation som arbetet i en mindre kommun erbjuder.
Vad erbjuder Tjörns kommun?
Här erbjuds du ett öppet positivt arbetsklimat där våra medarbetare får utrymme att växa. Vi är en värderingsstyrd kommun med öppen kommunikation samt närhet till beslutsfattare. Utöver detta erbjuder vi ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flextidsavtal, möjlighet att skaffa miljöbil etc. Vi sitter i ljusa fina lokaler i centrala Skärhamn.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-17
Referensnummer: KS 2017/591

Andra uppgifter:

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Ansök genom att registrera ditt CV på www.experis.se och ansök via länken. Sista ansökningsdag är den 17 oktober, men urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Rekryteringskonsult för Experis AB: Eva Tiitso
Telefon: 031-63 15 31

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster