2 Förskollärare till Lackarebäcks förskolor

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 62 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter:

Lackarebäcks förskolor består av fem förskolor och två förskolechefer som arbetar i ett delat ledarskap.
På Lackarebäcks förskolor arbetar vi gemensamt med sagan som grund för lärande. Det är ett upplevelsebaserat lärande som är lustfyllt för både barn, vårdnadshavare och pedagoger. Tillsammans med barnen går vi in i sagans värld, där möter vi olika sagofigurer i form av handdockor och genom gestaltning av oss vuxna. Sagan och dess karaktär går som en röd tråd i allt som händer på förskolorna och tillsammans med vår helhetssyn på lärandet används sagan för att uppnå målen i förskolans läroplan.
Våra förskolor är litteraturprofilerade och har ett samarbete med biblioteket och får besök av en bokbuss kontinuerligt. På våra enheter arbetar vi dagligen med IKT och skapande med digitala verktyg. Varje pedagog har en Ipad för pedagogisk dokumentation och det finns finns fler Ipads i barngrupperna samt en dator. Vi har en aktiv IKT-grupp som bidrar till utveckling och lärande inom organisationen.
Vår målbild är att "hos oss ska människor växa", både barn och vuxna. Som förskolechefer arbetar vi för att ni pedagoger ska växa inom just det som ni visar intresse och nyfikenhet för. Vi arbetar i åldersadekvata grupper. Inom förskolan har vi gemensamma lärgrupper och ansvarspedagoger. Vi har olika pedagogiska grupper inom miljö, pedagogisk dokumentation, IKT och litteratur. För bästa möjliga lärande och kvalitet samarbetar vi förskolor emellan och delar med oss av erfarenheter och nyskapande.
Vi rekommenderar böckerna "Lärande i sagans värld" och "Med luppen på verksamheten" som är skrivna av en av pedagogerna på Lackarebäcks förskolor. Längre ner i ansökan finner du även en länk till ett filmklipp där du kan veta mer om arbetssättet med sagan.

Kvalifikationer:

Förskollärarexamen.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-01. Tillträde januari.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-30
Referensnummer: A519334

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Malin Rönnfors
Förskolechef
Telefon: 0766-106047

Charlotta Henningson
Tf förskolechef

Fackliga företrädare:

Lärarförbudet
Telefon: 031-270909

Lärarnas riksförbund
Telefon: 031-27 37 01

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster