Socialsekreterare till Enheten för Barn och Familj

Publiceringsdatum: 2017-12-29

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.


Socialtjänst Väster omfattar försörjningsstöd, barn- och ungdomsvård, missbruk- och beroendevård samt hemlöshet. Hos oss arbetar cirka 150 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas.

Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också läsdagar, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare till Ungdomsgruppen på Enheten Barn- och Familj. Gruppen består av åtta socialsekreterare, där alla är engagerade i sitt arbete med ungdomens bästa i fokus och en sektionschef som bedriver ett nära ledarskap och ger kontinuerlig handledning och stöd i ärenden. I ungdomsgruppen finns även en förste socialsekreterare.

Som utredande socialsekreterare för barn och unga inom socialtjänst Väster arbetar du med att utreda ungdomars behov av insatser. Utredningarna sker enligt SoL och LVU, vilket innebär att särskilt se till ungdomens bästa. Som utredande socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnets nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen.

Vi lägger stor vikt vid barn och ungdomar och vill öka deras delaktighet. I sektionen arbetar vi kontinuerligt för att utveckla och förbättra utredningsarbetet. Hos oss arbetar man alltid två i utredningen. Vi har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetsparters.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ser gärna att du har tre års erfarenhet av socialt arbete. Utbildning i BBIC är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av utredningsarbete med barn och ungdomar enligt SoL och LVU.

Arbetet ställer krav på din förmåga att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Du har lätt för att samarbeta, har god empatisk förmåga och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vidare ser vi gärna att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett konstruktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet ProCapita.

Körkort är önskvärt.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 221/17-176

Kontaktpersoner

 • Kristina Adio
 • Sektionschef
 • 0723-69 95 74
 • Stefan Svensson
 • Enhetschef
 • 040-34 73 28

Fackliga företrädare

 • Christina Blennert
 • SSR
 • 040-346491
 • Anette Simonsson
 • Vision
 • 040-34 37 63

Övrigt

Löpande urval.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.