Elevassistent

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord. Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna. I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid. Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Ucklumskolan ligger ca 1 mil norr om Stenungsunds centrum i en gammal kulturbygd. Här finns närhet till skog och till den vackra badsjön Hällungen. Skolan är en F-3 skola med 45 elever, en charmig blandning av nytt och gammalt. Den gamla delen är från 50-talet och den nyare från 70-talet, men renoverades förra sommaren. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barnet/eleven där skola och fritids vävs samman för att ge bästa förutsättningar både för en god kunskapsutveckling och en god social utveckling. Vi vill ge eleverna få mer tid för de praktiskt estetiska ämnena genom att utöka möjligheten att möta musik, bild och rörelse. Det gör vi genom vårt arbete med Kulturtema. Vi arbetar åldersblandat för att på bästa sätt kunna möta elevernas behov av sociala kontakter. För oss som arbetar i skolan är det viktigt att skapa en god lärmiljö där varje barn utvecklas så långt som möjligt efter sin förmåga. Vi driver ett värdegrundsarbete som bygger på ordet GRETA- Gemenskap, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar där styrda rastaktiviteter är en del av vårt främjande arbete. Skolan har flera traditioner, tex Luciakväll, och Äventyrsdag och vår entusiastiska föräldraförening arrangerar varje vår en Fixarkväll där alla hjälps åt för att fixa saker tillsammans, äter korv och gör någon rolig aktivitet tillsammans.

Arbetsuppgifter:

Du ska tillsammans med klasslärare vara ett stöd för en elevs framförallt sociala utveckling under skoltid och ev. fritidstid och behöver ha ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmet. Vi vill att du har ett inkluderande förhållningssätt, hellre ser möjligheter än svårigheter och är både strukturerad och flexibel.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som brinner för att nära följa och stötta en elev i dens utveckling.

Vi ser gärna att du har utbildning som fritidspedagog eller socialpedagog. Erfarenheter från liknande arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då vi arbetar med digitala, pedagogiska verktyg är det viktigt att du har digital kompetens och är intresserad av att utveckla det digitala lärandet.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar, en hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor organisations bredd och utvecklingsmöjlighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 70-100%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare. Semestertjänst
Tillträde: 2017-11-06. Eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-17
Referensnummer: A720309

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Helen Svanberg Wirén
Rektor
Telefon: 0303-732564
E-post: helen.svanbergwiren@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster