Familjerådgivare till enhet utredning och insats

Publiceringsdatum: 2017-12-18

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Familjerådgivningen i Malmö stad är en kommungemensam verksamhet som tillhör Arbetsmarknads- och socialförvaltningen inom enheten Utredning och Insats. Verksamheten erbjuder par hjälp med samtal för att finna nya möjligheter och lösningar på problem och konflikter. Familjerådgivningen arbetar under särskilda sekretessbestämmelser och klienterna söker själva hjälp på eget initiativ. Då verksamheten kommer att utökas så söker vi nu ännu en Familjerådgivare.

Arbetsplatsen är belägen i centrala Malmö och gruppen kommer efter utökningen att bestå av sju familjerådgivare med fokus på framåtanda och utvecklingsarbete. Som familjerådgivare kommer du att vara del av en kompetent och självgående grupp med hög professionalitet och tätt samarbete.

Arbetsuppgifter

Som familjerådgivare är din uppgift att genom samtal medverka till att bearbeta samlevnadsproblem och konflikter, främst i par- och familjerelationer. Även relationsinriktat arbete med en enskild, familjer och grupper kan förekomma. I uppdraget ingår, förutom att erbjuda samtal och ge vägledning, även vid behov att arbeta förebyggande och utåtriktat.

Kvalifikationer

• Socionomexamen eller beteendevetenskaplig universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Psykoterapiutbildning steg 1.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet av socialt behandlingsarbete med par/familjer.
• Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska samt engelska och att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet av familjerådgivning.
Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och kan skilja på det personliga och professionella. Genom ett lyhört och smidigt förhållningssätt skapar du goda relationer och löser eventuella utmaningar eller konflikter på ett konstruktivt sätt.

För att trivas i uppdraget tror vi att du tar stort eget ansvar och att du har god vana av att strukturera, planera samt driva ditt arbete framåt. När förutsättningar ändras ser du möjligheter i förändringar och har ett konstruktivt och lösningsorienterat förhållningssätt.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-03-01. eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 214/17-176

Kontaktpersoner

  • Karina Rehnberg
  • Sektionschef
  • 0733 - 033 805

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-345114

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.