Förskollärare till en 1-5 årsgrupp i enhet Lunden

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta på en förskola tillsammans med engagerade kollegor som sätter barn och utveckling i fokus? Välkommen till ett team där barn och kollegor har roligt tillsammans!

Förskollärartjänsten har placering på Prästgårdsgatans förskola, som ingår i förskoleområde Lunden, med förskolorna Danska vägen och Kärralundsgatan 11.
Prästgårdsgatans förskola består av två avdelningar med 1-5 årsgrupper. På varje avdelning arbetar två förskollärare och en barnskötare som tillsammans bildar ett team. Avdelning Blåklinten och Gullvivan samarbetar runt den pedagogiska verksamheten, stora delar av dagen. Verksamheten utformas utifrån barnen och deras behov/intressen, där barnen delas in i olika tvärgrupper. Prästgårdsgatans förskola är belägen centralt i Örgryte-Härlanda, men har naturen/skogen inpå husknuten, samt en gård med mycket grönska.

Vi är en förskola som samarbetar för att finna nya lösningar på vårt kvalitetsarbete, med och för barnen. Du kommer ingå i vårt lärgruppsarbete där vi arbetar för ett kollegialt lärande som en del av vårt systematiska kvalitetsarbete. Vi ägnar bl.a. måndag eftermiddag till lärgruppssamtal ledda av lärledare, samt träffar med vår pedagogiska utvecklingsgrupp på enheten, tillsammans med förskolechef.

Hos oss har leken och lärmiljön en viktig betydelse för barns utveckling med perspektiv på det livslånga lärandet. Under våra lärgruppsträffar kommer vi framöver ha leken som fokusområde och knyter an till vårt pedagogiska årshjul.

Påbörjar du en tjänst som nyutexaminerad förskollärare i vårt förskoleområde har du förmånen att få tilldelat dig en mentor. Mentorn kommer under ditt första år bistå med handledning, vilket ger dig stöd att komma in i arbetet och ditt arbetslag.

Kvalifikationer:

Vi vill att du som söker har förskollärarexamen eller lärarexamen mot yngre åldrar. Tillsammans med oss får du möjlighet att driva och utveckla den pedagogiska verksamheten. Vidare ser vi gärna att du har kunskap och erfarenhet av att följa och dokumentera barns lärprocesser, är intresserad av att driva IKT frågor, samt har erfarenhet av digitala redskap.

För att främja vår verksamhetsutveckling önskar vi att du kan vara kreativ i din roll som förskollärare, där du bidrar med nya idéer och perspektiv som kan leda till förbättringar på förskolan, stort som smått. Vi är ett team som välkomnar nytänkande. Du är lyhörd för varje barns unika behov och kan bemöta din omvärld med respekt och omtanke. För oss är barnens trygghet och lärande i fokus och vi vill att deras vårdnadshavare ska känna att barnen är i goda händer. Det är därför viktigt för oss att du kan skapa förtroendefulla relationer till våra barn och deras föräldrar, där du är socialt aktiv i din roll och tar initiativ till kontakt.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, cykelförmån, samt personalstöd via SOS International.

Är du den förskollärare som vi söker till vårt team? Sök tjänsten redan idag!


Enligt skollagen krävs legitimation efter 2013-12-01 för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, kan anställas på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt ök.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: 450/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Gelderman
Förskolechef
Telefon: 031-365 60 11

Fackliga företrädare:

Anna-Mia Nilsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 09

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster