Projektledare - kompetensförsörjningsfrågor

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner i Västsverige som tillsammans har en miljon invånare. Verksamheten inom GR ska vara till regional nytta samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt. GR arbetar bland annat inom områdena samhällsbyggnad och planering, utbildning, arbetsmarknad och social välfärd.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen.

Våra tre kärnvärden – lyhördhet, handlingskraft och utveckling – är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019. Du hittar dokumenten på vår webbplats www.grkom.se/styrning

GR Arbetsmarknad och social välfärd är en avdelning med ca 45 medarbetare som bland annat arbetar med frågor som rör arbetsmarknadens utveckling, nyanländas etablering och kommunen som arbetsgivare. Vi stödjer utvecklingen i kommunerna genom bland annat FoU-stöd, chefsnätverk och en bred projektverksamhet.

Arbetsuppgifter:

Välfärdssektorn kommer att rekrytera tusentals nya medarbetare de närmaste åren och för att kunna leverera tjänster av bästa kvalitet behöver de kommunala arbetsgivarna se till att medarbetarna trivs, vill stanna kvar och samtidigt locka nya personer. Att lyckas attrahera och rekrytera rätt kompetens är avgörande för alla verksamheter, och det blir ännu viktigare i framtiden. Kompetensförsörjning är en av de frågor som står högst upp på agendan i GR:s chefsnätverk och vi söker därför en projektledare som tillsammans med GR-kommunerna kan genomföra olika insatser för att forma bilden av framtidens arbetsgivare.

Uppdragets innehåll kommer att definieras i samarbete med GR-kommunerna men uppgifterna handlar till exempel om marknadsföring och varumärkesbyggande av välfärdssektorn, hur den digitala utvecklingen kan påverka kompetensförsörjningen samt att arbeta med samsyn kring befattningar och utbildningskrav för ingångsjobb i kommunerna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom HR och/eller marknadsföringsområdet. Arbetslivserfarenhet kring bland annat varumärkesbyggande och förståelse för den kommunala sektorns logik och utmaningar är avgörande för tjänsten. Som person har du lätt för att kommunicera och du har förmåga och engagemang som medför att du kan omsätta idéer till reella insatser och resultat. Du ska kunna arbeta såväl konsultativt gentemot kommunerna som projektledande och driva gemensamma processer.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-29
Referensnummer: A738299

Upplysningar lämnas av:

Ulrica Furby
Gruppchef
Mobiltelefon: 0766-45 33 13
Telefon: 031-335 50 25
E-post: ulrica.furby@grkom.se

Fackliga företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Telefon: 031-335 5072
E-post: anders.hemborg@grkom.se

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Telefon: 031-335 5002
E-post: katarina.kjellqvist@ grkom.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster