Utvecklingssekreterare inom det brottsförebyggande området

Publiceringsdatum: 2018-01-12

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Den strategiska avdelningen är en av fyra stabsavdelningar. Uppgiften är att tillsammans med övriga avdelningar inom förvaltningen stödja nämnden och förvaltningsledningen att styra, samordna och följa upp verksamheten. Den strategiska avdelningen arbetar bl.a. med socialt hållbar utveckling, förvaltning och utveckling av nämnds-, IT- och systemfrågor, stöd och analys för utvecklings- och kvalitetsarbetet inom arbetsmarknad och socialt arbete.

Arbetsuppgifter

Strategiska avdelningen har ett flertal uppdrag som syftar till att stödja förvaltningens olika verksamheter. Ett av dessa är att på strategisk nivå samordna förvaltningens trygghets och brottsförebyggande arbete. Tjänsten är placerad på enheten social hållbarhet, på enheten finns också samordningsansvaret för bland annat våld i nära relationer, kris- och beredskap samt socialtjänstens medverkan i samhällsplaneringen.

Som utvecklingssekreterare driver och ansvarar du för olika projekt och insatser inom det brottsförebyggande och trygghetsfrämjande området. Du kommer att vara biträdande projektledare för Group Violence intervention. En amerikansk metod som används för att bekämpa gängkriminalitet och minska det dödliga våldet i dessa kretsar. Under två år kommer metoden att prövas i Malmö och anpassas till svenska förhållanden, med stöd av metodens grundare från John Jay Collage.

Pilotprojektet genomförs i samverkan mellan bland annat polis, kriminalvård och socialtjänsten. Projektet kommer att följas av forskare och brottsförebyggande rådet. Polisen har det övergripande projektledarskapet. Som biträdande projektledare kommer du att, tillsammans med polisens projektledare, koordinera samtliga aktörers insatser i projektet. Du kommer att samordna och stödja förvaltningens verksamheter i genomförandet av projektet, samt vara länken mellan förvaltningen och externa samverkansparter.

Dina arbetsuppgifter består bland annat i:

· Att vara biträdande projektledare för Group Violence intervention med ansvar för att, tillsammans med projektledaren, koordinera samtliga aktörers insatser i projektet.

· Att samordna och stödja förvaltningens verksamheter i genomförandet av projektet.

· Att omvärldsbevaka det trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbetet lokalt, nationellt och internationellt

· Att sammanställa, analysera och sprida aktuell statistik och forskning.

· Att stödja förvaltningens verksamheter inom det brottsförebyggande och trygghetsfrämjande området

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete på strategisk eller operativ nivå. Du har adekvat högskoleexamen inom kriminologi, sociologi, socialt arbetet eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning och vana av att leda komplicerade processer till konkreta resultat. Du har mycket god kunskap om socialtjänstens arbete och uppdrag. Erfarenhet av att arbeta i samverkansprojekt tillsammans med flera myndigheter är meriterande, liksom mediavana.

För att passa in i rollen så tror vi att du är en person som:

- Har god förmåga att leda och samordna processer och grupper av medarbetare och chefer.
- Har god analytisk förmåga.
- Planerar arbete i förväg, organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och sätter upp samt håller deadlines.
- Är van vid att självständigt planera och genomföra uppgifter, samt att ta initiativ och driva frågor inom större organisationer
- Är lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-25

Referensnummer: 10/18-176

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-304830
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-345114

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.