Strateg

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Enheten för juridik, kansli och upphandling ansvarar för kommunens juridiska frågeställningar, bland annat inom upphandling, kommunalrätt, förmynderskapsjuridik, förvaltningsrätt och arkivjuridik. Vi arbetar med att utveckla nämndadministration, ärendehantering, ärendeberedningsprocesser och ansvarar för de allmänna valen. Till enheten hör kommunarkivet och föreningsarkivet, kommunens överförmyndarverksamhet och kommunjurist.

Arbetsuppgifter:

Vi behöver stärka upp vår strategiska sida och söker därför ytterligare en strateg som tillsammans med nuvarande strateg bland annat ska utveckla kommunens administrativa processer, som exempel att effektivisera och säkra ärendeflöden till och från politiken, samt att i samarbete med kommunarkivarie arbeta med ett införande av e-arkiv i kommunen. Under 2018 och 2019 kommer enheten att arbeta med att genomföra de allmänna valen, vilket kommer ingå i dina arbetsuppgifter.
Området är brett och bjuder på många spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har
- Adekvat akademisk utbildning på minst 3 år
- Kunskap och erfarenhet om e-arkiv
- Erfarenhet av att leda projekt

Meriterande är om du har juridiska kunskaper och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet. Kunskaper inom dokument- och informationshantering är ett plus, liksom om du arbetat med de allmänna valen tidigare.

Som person trivs du med att arbeta självständigt utifrån givna uppdrag. Du är initiativrik och drivande och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter. I rollen är det också viktigt att kunna kommunicera budskap på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift. Det är viktigt att du kan arbeta såväl strategiskt som operativt. Du ska ha en förmåga till helhetssyn och du har en förmåga att förankra och driva utveckling.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-06
Referensnummer: A719983

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Angelica Nåfors
Enhetschef & upphandlingschef
Telefon: 0322 - 61 72 70

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster