Socialsekreterare till Resursenheten

Majorna-Linné är Göteborgs största stadsdel med cirka 63 000 invånare och utgör en attraktiv del av staden att leva och vistas i med såväl havet som stora grönområden och ett rikt kulturutbud.

Stadsdelsförvaltningen med cirka 3400 anställda arbetar inom verksamheter som förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt hälso- och sjukvård. Det vi gör har stor betydelse för många.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara en del av vår nya utförarorganisation och utveckla vårt arbete med ett sammanhållet individstöd för våra brukare?

Inom sektor Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i SDF Majorna-Linné pågår ett förändringsarbete som bland annat innebär att vi organiserar arbetet enligt stadens socialtjänstprocess i ett område för myndighet och ett område för utförarande. Området för utförandedelen kallar vi för Resursenheten som består av består av sju enheter; 1 enhet för barn, unga och familj, 2 enheter för avlösarservice, 2 enheter för daglig sysselsättning och 2 enheter för boendestöd. Enheten kommer att ge stöd till enskilda som har kontakt med myndighetsutövningen inom Individ- och familjeomsorg eller Funktionshinder.

Vår nya Resursenhet kommer vi att utveckla ett teamorienterat arbetssätt som syftar till att erbjuda ett sammanhållet individstöd samt samordna och planera gemensamma resurser på ett effektivt sätt. För att möjliggöra utvecklingen av ett teamorienterat arbetssätt i vår nya utförarorganisation kommer en tjänst som koordinator för Resursenheten att inrättas. Koordinatorns uppdrag kommer att vara att ha ett helhetsperspektiv på brukarnas behov och att samordna befintliga resurser.

Nu söker vi dig som är särskilt intresserad av att vara med att utveckla stödet till barn, unga och familj samt har ett helhetsperspektiv på brukarnas behov. I praktiken kommer det att innebära att samverka med övriga kompetenser inom Resursenheten och tillsammans skapa ett sammanhållet stöd för brukarna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer att vara:

• Aktivt familjearbete - stärka banden mellan barn och föräldrar, vända destruktiva mönster och ta fram resurser som finns i familjen och dess sociala och professionella nätverk
• Föräldrasamtal
• Praktiskt pedagogiskt vardagsstöd i form av aktiviteter med ett tydligt syfte
• Genomföra riktade föräldrastödsprogram med fokus på åldersgruppen 7–17 år
• Planera, följa upp och utvärdera genomförandet av insats
• Samarbeta med andra samverkanspartners som är viktiga för barn, unga och deras föräldrar

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av arbete med barn, unga och deras föräldrar och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med evidensbaserade metoder för målgruppen.

Du har ett engagemang för socialt arbete och för dem vi är till för. Det är viktigt att du gillar utveckling och vill bidra till vårt förändringsarbete. Du har lätt för att skapa relationer och kan lyssna, kommunicera samt hantera svårigheter på ett konstruktivt sätt.

Hoppas vi har fångat ditt intresse - du är varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-20
Referensnummer: A693043

Upplysningar lämnas av:

Kerstin Almgren
Processledare
Telefon: 031-365 83 42

Fackliga företrädare:

Marie-Louise Reinhold
Vision
Mobiltelefon: 070-211 75 19

Pia Björking Petersson
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 031-367 98 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster