Kommunekolog

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Miljöförvaltningen arbetar med tillsyn och prövning enligt miljöbalken och livsmedelslagarna. Vi arbetar också med förebyggande och strategiskt miljö- och naturvårdsarbete. Förvaltningen arbetar på uppdrag av miljönämnden som är en fristående nämnd. På förvaltningen arbetar idag 23 personer och arbetet leds av en förvaltningschef.

Arbetsuppgifter:

Miljöförvaltningen i Mölndal söker en kommunekolog. Arbetet som kommunekolog innebär att vara stadens och förvaltningens kompetens inom naturvårdsområdet. Viktiga arbetsuppgifter är att bistå med kompetens om natur, naturvård, vattenvård och strandskydd inom samhällsplaneringen, handlägga remisser som inkommer till miljöförvaltningen, tillsyn enligt strandskyddsbestämmelser och kommunalt skyddade områden. I arbetet ingår också att ansöka om bidragspengar för naturvårdssatsningar och initiera projekt för att höja och bevara natur och friluftsvärdet av den befintliga miljön. I rollen ingår många externa kontakter med förvaltare och verksamhetsutövare, planerare och exploatörer, konsulter m.fl. för att ge stöd i arbetet med naturmiljöfrågor kopplat till olika projekt. Utvecklingsfrågor och policydiskussioner ingår som naturlig del i arbetet. På miljöförvaltningen använder vi ärendehanteringssystemet Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom biologi med inriktning mot ekologi och naturvård. Erfarenhet från liknande uppdrag är meriterande. Du bör också ha erfarenhet av myndighetsutövning, samhällsplanering och tillämpning av gällande lagstiftning. Som person är du effektiv och ansvarstagande. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt och har goda datorkunskaper.

Som medarbetare har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med andra. Du har ett positivt och utåtriktat förhållningssätt och en pedagogisk förmåga. Du har god förmåga att arbeta självständigt och att prioritera ditt arbete. B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Vikariat med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-21
Referensnummer: A710970

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Per Kaarle
Miljöchef
Mobiltelefon: 0704-67 72 50
Telefon: 031-315 17 01
E-post: per.kaarle@molndal.se

Fackliga företrädare:

Marita Gustafsson
Vision
Telefon: 031-315 17 16
E-post: marita.gustafsson@ molndal.se

Elisabet Rex
Naturvetarna
Telefon: 031-315 17 14
E-post: elisabet.rex@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster