Lärare i franska till Sollebrunns skola

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Arbetsuppgifter:

Sollebrunns skola är en F-9-skola med ca 400 elever. Sollebrunn är ett samhälle ca 3 mil från Alingsås. Sollebrunns skola tillhör Bjärke område där vi har ytterligare två skolor, Magra och St Mellby skola som båda är F-6-skolor. I området finns också fem förskolor.
Vi arbetar för att våra elever ska nå framgång i sitt lärande samt känner att förskola och skola är till för dem.

Vi söker nu en lärare med behörighet i franska för undervisning i moderna språk franska från åk 6 till åk 9. Har Du ytterligare behörighet i något kärnämne eller specialpedagogisk kompetens är det ett plus. En stor utmaning för oss är att hålla våra elever motiverade till fortsatta studier i moderna språk och vi ser gärna att du vill vara med och utveckla vår undervisning i språk.
Tjänsten är förlagd under tre dagar. I tjänsten ingår också ett klassföreståndarskap/mentorskap i årskurs 8.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lärarutbildning med behörighet i franska för grundskolans samtliga årskurser. Vi ser gärna att du har behörighet i ytterligare ett eller flera ämnen för att ev. kunna utöka anställningen längre fram.
Vi förutsätter att du är genuint intresserad av barn och deras utveckling, lärande och ansvarstagande. Vi värdesätter också din förmåga att skapa och bidra till goda relationer och att du är utrustad med flexibilitet, engagemang och samarbetsförmåga.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 50-60%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde: 170814 eller enligt överenskommelse. Ovanstående gäller under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av övertalig personal.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-21
Referensnummer: A705495

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Lena Cervin
Rektor, Sollebrunns skola F-9
Telefon: 0322-61 60 73
E-post: lena.cervin@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster